Μία επίσκεψη στο Museo Storico της Alfa Romeo (βίντεο)


Με αφορμή την επέτειο των 110 ετών της φίρμας, η Alfa Romeo παρουσιάζει μία σειρά από θεματικά βίντεο. Στην προκειμένη περίπτωση, απολαμβάνουμε μία ξενάγηση στο ιστορικό της μουσείο.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 3/7/2020

Πολλές από τις εταιρίες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά, διαθέτουν μία μακρόχρονη ιστορία. Παρόλα αυτά, όπως και στην ίδια τη ζωή, είναι μεν σημαντικό το πόσα χρόνια θα ζήσεις, είναι όμως ακόμα σημαντικότερο το πώς θα τα ζήσεις. Και το παρελθόν της Alfa Romeo δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή εταιρία. Είτε μιλάμε για το χώρο των αγώνων, είτε για την καλαισθησία και τη δυναμική των επιβατικών της μοντέλων, η Ιταλική φίρμα κατορθώνει ακόμα και σήμερα να διαθέτει τόσους πιστούς που πολλές άλλες εταιρίες δεν μπορούν ούτε να φανταστούν ότι θα είχαν.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 110 χρόνων της, η Alfa Romeo έχει ξεκινήσει να παράγει και να δημοσιεύει μία σειρά από βίντεο, τα οποία ρίχνουν φως σε διάφορες πτυχές της πολύχρονης ύπαρξής της. Στην προκειμένη περίπτωση μοιραζόμαστε μαζί σας μία όμορφη περιήγηση στο Museo Storico, ένα μουσείο που δεν περιέχει απλά την ιστορία της φίρμας αλλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία αυτοκινήτου, σε διεθνές επίπεδο.

Ξεναγός μας είναι ο Lorenzo Ardizio, διευθυντής του μουσείου. Από το πώς ξεκίνησε η εταιρία του Μιλάνο, τα πρώτα της λογότυπα, τους αεροπορικούς κινητήρες που κατασκεύαζε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και φυσικά τη μοναδική συλλογή αγωνιστικών και μερικά από τα Ιταλικά διαμάντια της αυτοκίνησης, ο θεατής μπορεί να πάρει μία καλή εικόνα του περί τίνος πρόκειται.