Μια Ferrari 6θέσια limmo αναζητά νέο ιδιοκτήτη!


Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν ακούει τη λέξη «Ferrari» είναι μία λιμουζίνα. H συγκεκριμένη... δημιουργία βγαίνει σε δημοπρασία και αναζητά τον επόμενο "γενναίο" ιδιοκτήτη της.

  • 28/1/2022

Μια αρκετά… πρωτότυπη Ferrari δημοπρατείται αυτές τις ημέρες μέσω του οίκου Barrett-Jackson στο Scottsdale των ΗΠΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 30 Ιανουαρίου. Όπως μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο βασίστηκε στην Ferrari 400, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι έρχεται στο μυαλό του καθένα όταν ακούει το όνομα της ιταλικής φίρμας.

H 400 ήταν μια σειρά από grand tourer προτάσεις που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1972 και 1989. H μετατροπή της λιμουζίνας που δημοπρατείται βασίστηκε στην 400i του 1981 στην οποία οι Ιταλοί είχαν προχωρήσει στην αντικατάσταση των καρμπιρατέρ που χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε, με ένα σύστημα ψεκασμού.

Για να φτάσει σε αυτή τη μορφή χρειάστηκε να μεγαλώσει το μεταξόνιο  και να τοποθετηθούν ένα νέο ζευγάρι πόρτες. Το μπροστά και το πίσω μέρος προήλθαν από το αρχικό μοντέλο και ενώθηκαν από μία μαύρη οροφή.

Με αυτό τον τρόπο η αρχική διάταξη 2 και 2 μας... χαιρέτησε και η νέα πρόταση μπορεί να μεταφέρει με άνεση έξι επιβάτες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V12 των 4.8L ο οποίος έχει δεχθεί μια σειρά τροποποιήσεων και αποδίδει 340 PS, ενώ στο οδόμετρο έχει καταγράψει 24.140 km.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές ωστόσο με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να δει κανείς πως η λιμουζίνα δημοπρατήθηκε ξανά τον Νοέμβριο έναντι του ποσού των 20.000 δολαρίων.  Προφανώς ο ιδιοκτήτης κατάλαβε το λάθος του και θέλησε να βγάλει εκ νέου τη Ferrari στο σφυρί.