Μια ιδέα για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων


ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/9/2020

Η σκέψη που έκανε ο κ. Andy Kim είναι απλή. Εκτός από το υπάρχον δίκτυο με δημόσιους φορτιστές να δημιουργηθεί και ένα ακόμη το οποίο θα αποτελείται από οχήματα τα οποία θα έχουν τον ρόλο «δεξαμενής» ενέργειας και θα βρίσκονται τοποθετημένα σε ορισμένους χώρους. Ο Νοτιοκορεάτης βιομηχανικός σχεδιαστής παρουσίασε κάποια σκίτσα του στα οποία δείχνει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Ως παράδειγμα, χρησιμοποίησε ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τα οποία έχουν την κατάλληλη διαμόρφωση αμαξώματος. Το «Publicbus», όπως ονομάζει την ιδέα του, μπορεί να προσκολληθεί σε ένα ίδιο όχημα και να φορτίσει τις μπαταρίες του μέσω επαφών που υπάρχουν στους προφυλακτήρες. Καθένα από αυτά θα μπορεί να είναι και πάροχος ενέργειας, καθώς η ιδέα του κ. Kim είναι να διαθέτει μπαταρίες οι οποίες να χρησιμοποιούνται μόνο γι’ αυτόν το σκοπό, ανεξάρτητα από όσες θα συμβάλλουν στην κίνηση του οχήματος. Επίσης, μία ακόμη χρήση τους θα μπορούσε να είναι να αποτελούν κινητές μονάδες παροχής ενέργειας για άλλα, επιβατικά, ηλεκτροκίνητα οχήματα και να μεταφέρονται σε δημόσια μέρη, όπου θα υπάρχει ανάγκη κάθε φορά.