Μία ημέρα με τον Marc ter Stegen και το υβριδικό plug-in CUPRA Formentor e-HYBRID.


Μία ημέρα με τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα Marc ter Stegen και το υβριδικό plug-in CUPRA Formentor e-HYBRID.

  • 19/5/2021

Για τον Marc ter Stegen, μια καλή μέρα ξεκινά με ένα καλό φλιτζάνι καφέ. «Τουλάχιστον προσπαθώ», λέει με ένα χαμόγελο. Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ακολουθήσει τις καθημερινές του συνήθειες όταν δεν χρειάζεται να ταξιδέψει για να παίξει σε έναν αγώνα: πρωινό, προπόνηση, να ξοδεύει χρόνο με την οικογένειά του. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει κάτι νέο στην καθημερινή του ρουτίνα. Για πρώτη φορά οδηγεί προς την προπόνηση το νέο του αυτοκίνητο, το CUPRA Formentor e-HYBRID.

Μια νέα ρουτίνα. Μετά το πρωινό ετοιμάζεται για προπόνηση. Ζει περίπου 25 χιλιόμετρα από το προπονητικό κέντρο Ciutat Esportiva της Barça, οπότε οδηγεί το δικό του όχημα για να μετακινηθεί. Ως πρεσβευτής της CUPRA, τώρα οδηγεί το plug-in υβριδικό του αυτοκίνητο, το CUPRA Formentor e-HYBRID και προσθέτει μια νέα ρουτίνα στη ζωή του: ελέγχει τον ηλεκτρικό φορτιστή του, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο γκαράζ του, για να βεβαιωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι πλήρως φορτισμένο. Είναι έτοιμος να φύγει. «Είναι πραγματικά εύκολο και βολικό. Το συνδέω τη νύχτα και το πρωί είναι πλήρως φορτισμένο», λέει ο τερματοφύλακας.

Ήταν πολύ σημαντικό για αυτόν να έχει ένα αυτοκίνητο για οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων

Στην ηλεκτρική λειτουργία, το ταξίδι προς την προπόνηση είναι επίσης διαφορετικό. «Είναι ένα πολύ διαφορετικό συναίσθημα. Όταν πίεσα για πρώτη φορά το κουμπί εκκίνησης, σκέφτηκα, έκανα κάτι λάθος, γιατί δεν κάνει θόρυβο, αστειεύεται, αλλά το συνηθίζεις πολύ γρήγορα, επειδή είναι πολύ ήσυχο.» Ο Ter Stegen χρησιμοποιεί αυτές τις στιγμές για να συγκεντρωθεί, ειδικά όταν παίζει στο Camp Nou. «Πριν από ένα παιχνίδι έχω λίγο χρόνο να συγκεντρωθώ, οπότε στο δρόμο εκεί σκέφτομαι πώς θα είναι το παιχνίδι, για την αντίπαλη ομάδα, για το πώς να το προσεγγίσω με τις πληροφορίες που έχω για αυτούς. Μου αρέσει επίσης να ακούω μουσική. Αυτό με βοηθά να επικεντρωθώ.»

Στην ηλεκτρική λειτουργία, το ταξίδι στην προπόνηση είναι επίσης διαφορετικό

Πλήθος θαυμαστών τον περιμένουν και οι συμπαίκτες του κάθε μέρα έξω από το Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ο Ter Stegen τους υποδέχεται πάντα από το αυτοκίνητο για να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους. Μετά από λίγες ώρες προπόνησης, ξεκινά το ταξίδι επιστροφής του. Το Formentor e-HYBRID έχει εμβέλεια 55 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική λειτουργία, οπότε δεν χρειάζεται να το επαναφορτίσει. «Αυτό έψαχνα. Δεν είναι πρόβλημα για μένα να οδηγώ πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία. Επιπλέον, αν χρειαστεί, έχω την επιλογή να αλλάξω στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και ακόμη και να εξοικονομήσω λίγο χρόνο μπαταρίας σε περίπτωση που θέλω να πάω στην πόλη.» Στα ταξίδια του στο σπίτι από αγώνες, ο χρόνος στο αυτοκίνητο περνάει μιλώντας με τη σύζυγό του. «Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να καλέσω τη γυναίκα μου. Της λέω ότι πηγαίνω, τι ώρα θα φτάσω εκεί και μιλάμε για τον αγώνα. Μου λέει τι σκέφτηκε για το πώς έπαιξα, τι έχει κάνει ο γιος μου και αν έχει ήδη κοιμηθεί.»

Στον ελεύθερο χρόνο του, του Ter Stegen του αρέσει να περπατάει γύρω από το κέντρο της Βαρκελώνης. «Όταν το επιτρέπουν οι περιορισμοί COVID, θέλουμε να πάμε στο κέντρο, να περπατήσουμε με τον γιο μας και να ανακαλύψουμε μέρη. Έτσι, θέλουμε να δούμε διαφορετικά μέρη, πίνοντας έναν καφέ ή απλά περπατώντας», λέει ο παίκτης της FC Barcelona.

Με τις 8 εκδόσεις κινητήρα, το CUPRA Formentor είναι η είσοδος της μάρκας στην κατηγορία crossover SUV

Στο σπίτι, συνδέει ξανά το αυτοκίνητο στον ηλεκτρικό φορτιστή του, ώστε να είναι έτοιμο όταν το χρειαστεί ξανά. Ήταν πολύ σημαντικό για αυτόν να έχει ένα αυτοκίνητο για οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο πρέσβης της CUPRA προσπαθεί να κάνει το μικρό του ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με μικρές δράσεις. «Στο σπίτι δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια. Με ενοχλούσε πολύ το να βλέπω πόσα μπουκάλια χρησιμοποιήσαμε, έτσι έχουμε ένα ψυγείο νερού. Αγοράζουμε επίσης τοπικό φαγητό, ακόμη και καφέ. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι κάνουμε πραγματικά με τον κόσμο. Πρέπει να το προσέξουμε καλύτερα από ό,τι κάνουμε τώρα. Νομίζω ότι εναπόκειται σε όλους να κάνουν μια μικρή διαφορά. Τα μικρά βήματα είναι καλύτερα από τα καθόλου βήματα», καταλήγει ο Ter Stegen.

Το CUPRA Formentor e-HYBRID. Με τις 8 εκδόσεις κινητήρα, το CUPRA Formentor είναι η είσοδος της μάρκας στην κατηγορία crossover SUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Με τις δύο υβριδικές εκδόσεις του πρώτου μοντέλου που αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για CUPRA, οι οποίες προσφέρουν 204 και 245 ίππους, η μάρκα συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η απόδοση και η ηλεκτροδότηση είναι τέλεια αντιστοιχία.