Μία και μοναδική Ferrari F8 Tributo έχει κατασκευαστεί το 2023 - Πού βρίσκεται


Μόλις μία Ferrari F8 Tributo βγήκε από το Μαρανέλο το 2023 κι έχει ήδη βρει «σπίτι».

  • ΦΩΤΟ: Ferrari
  • 31/3/2023

Η σπανιότητα στα supercars είναι πάντα ένας καλός λόγος για τους έχοντας τα χρήματα να τα αποκτήσουν, αλλά εδώ το πράγμα έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Κι αυτό, γιατί για το έτος 2023, η Ferrari κατασκεύασε μία F8 Tributo, και αυτή έχει πάει στα χέρια του ιδιοκτήτη της.

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Car and Driver, το ένα και μοναδικό παράδειγμα του μοντέλου παράχθηκε και πωλήθηκε, πριν την παύση της παραγωγής της κουπέ έκδοσης.

Η F8 Spider θα συνεχίσει να παράγεται κανονικά.

Το τελευταίο παράδειγμα της κουπέ F8 Tributo έγινε παραγγελία για τη Ferrari Βόρειας Αμερικής, το τμήμα της εταιρείας που εξυπηρετεί τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική.

Εφόσον ο αγοραστής του μοντέλου δε ζήτησε κάποια συγκεκριμένη αλλαγή σε σχέση με τις F8 Tributo των ετών 2020, 2021 και 2022, τότε θα πρέπει να έχει μία βασική έκδοση του μοντέλου.

Αυτή διαθέτει κινητήρα V8, 3,9 λίτρων με δύο turbo και 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Η απόδοσή της φτάνει 720 PS, με την κίνηση στον πίσω άξονα,ενώ μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 2,7 δευτερόλεπτα.

Με τον «θάνατο» της F8 Tributo, σταματά κι η εποχή των «οικονομικών» V8 για τη Ferrari,  με την 296GTB να είναι η πιο φθηνή δημιουργία του Μαρανέλο με κινητήρα στη μέση, αλλά είναι V6.