Μια Lancia Stratos από τη στρατόσφαιρα


Η Lancia Stratos επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη στην φουτουριστική απεικόνισή του σχεδιαστή Carlos Pecino.

  • 17/2/2020

Τι κι αν έχουν περάσει δεκαετίες ολόκληρες από την τελευταία φορά που έδωσε το παρόν σε κάποια ειδική διαδρομή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, τι κι αν τα μόλις 492 αντίτυπα του αυτοκινήτου σπανίως πραγματοποιούν δημόσιες εμφανίσεις, η LanciaStratos έχει τον τρόπο να διατηρείται στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Αυτήν τη φορά είναι η σειρά του Βρετανού σχεδιαστή ονόματι Carlos Pecino να οραματιστεί τη σύγχρονη εκδοχή του ιταλικού κομψοτεχνήματος χαρίζοντας σε όλους εμάς έναν ακόμα λόγο για να ονειρευόμαστε.

Ο Βρετανός διατήρησε το σφηνοειδές σχήμα του αμαξώματος προσδίδοντας σε αυτό σύγχρονα χαρακτηριστικά. Οι έντονες ακμές έχουν διατηρήσει τη θέση τους συνυπάρχοντας με τις καμπύλες που επιβάλλουν τα αισθητικά πρότυπα του 21ου αιώνα.

Ίσως αποτελεί ιεροσυλία να παρεμβαίνει κανείς σε ένα σχήμα τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό, ίσως να μην έχει καμία απολύτως αξία η δημιουργία ενός ακόμα ψηφιακού εκμαγείου το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιηθεί.

Ακόμα και έτσι πάντως και με πρόσφατη στη μνήμη μας τη δημοπρασία της «σύγχρονης» Lancia Stratos, οφείλουμε να θαυμάσουμε το ψηφιακό δημιούργημα του Carlos Pecino και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι η Lancia Stratos ίσως επιστρέψει μια ημέρα στη γραμμή παραγωγής.