Μία McLaren 720S κάνει το γύρο του Μανχάταν σε χρόνο-ρεκόρ! (video)


Σε ρυθμό... κατατακτήριων δοκιμών F1 - και παρά τα 24 κόκκινα φανάρια - ένας οδηγός «έγραψε ιστορία».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/8/2022

Η Νέα Υόρκη είναι μια πανέμορφη πόλη και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα με τη λάμψη της. Οι δρόμοι του «μεγάλου μήλου», πολυσύχναστοι, «απασχόλησαν» ακόμα και την F1, με την Liberty Media να εξετάζει εδώ και χρόνια τη διεξαγωγή GP - κατά προτίμηση νυχτερινού και κυρίως στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ - αλλά το πλάνο, τελικά, να μην υλοποιείται.

Στην «καρδιά» της βρίσκεται το Μανχάταν, με τις λεωφόρους του, πάντα γεμάτες κίνηση, να αποτελούν «πρόκληση» για γρήγορη οδήγηση. Το 2013, ο Adam Tang ανέβασε ένα βίντεο που τον έδειχνε να κάνει το «γύρο του Μανχάταν» με μία BMW Z4 σε 24 λεπτά, επίδοση που αποτέλεσε ρεκόρ.

Πριν από δύο εβδομάδες, σε βίντεο που «ανέβηκε» στο YouTube και αποδόθηκε στον οδηγό JTThornton, μια McLaren 720S του 2020 εμφανίζεται να διανύει τη διαδρομή γύρω από το Μανχάταν, μήκους περίπου 39,5 χιλιομέτρων, σε χρόνο 21 λεπτών και τριών δευτερολέπτων, τον Ιούνιο του 2020.

Αυτό ξεπερνά το ρεκόρ του Afroduck - όπως ήταν περισσότερο γνωστός ο Adam Tang - για περισσότερα από τρία λεπτά, και όλα αυτά ενώ αναγκάστηκε να σταματήσει 24 φορές σε φανάρια, έναντι μόλις 6 του Tang. Σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού της 720S, κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα 111 km/h.

Ο οδηγός της McLaren, προφανώς, πραγματοποίησε το γύρο του κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19 τον Ιούνιο του 2020, βρίσκοντας σαφώς λιγότερη κίνηση στη νυχτερινή διαδρομή σε σχέση με τον Afroduck.

Επιπλέον, η McLaren 720S είναι σημαντικά ταχύτερη από την BMW Z4, οπότε παρόλη την «ατυχία» του στη διάρκεια της διαδρομής, είχε τα περισσότερα «όπλα» με το μέρος του.

Μένει να φανεί, πάντως, αν θα έχει τύχη ανάλογη με τον Afroduck, ο οποίος συνελήφθη εντός μίας εβδομάδας από την ανάρτηση του δικού του βίντεο, διώχθηκε ποινικά μέσα σε ένα χρόνο για επικίνδυνη οδήγηση και τελικά διέφυγε στον Καναδά!

Πηγή: Road & Track