Μία μικρή ιστορία πίσω από το BMW Ιsetta (video)


Το Isetta έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η BMW θυμάται μια από τις αμέτρητες ιστορίες για αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/10/2019

Αν σας αρέσουν οι ταινίες του στιλ «Goodbye Lenin» τότε θα βρείτε καταπληκτικό το παρακάτω βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο η BMW. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και στην πετυχημένη προσπάθεια εννέα ανθρώπων το από το Δυτικό Βερολίνο. Συγκεκριμένα, η ταινία διαδραματίζεται το 1964 και έχει τίτλο «The Small Escape» (Η μικρή διαφυγή).

Ο Klaus-Günter Jacobi με την οικογένεια του έχουν αφήσει πίσω τους το Βερολίνο πριν από έξι χρόνια αλλά έχει φίλους πίσω από το Τείχος. Ένας από αυτούς τον έστειλε να του ζητάει βοήθεια για να δραπετεύσει. Για να κάνει χώρο έβγαλε από το Isetta ότι δεν ήταν απαραίτητο.

Ο Jacobi είναι πλέον 79 ετών και εργάζεται στο Berlin Wall Museum όπου φυλάσσεται και το αυτοκίνητο του ως ένα ζωντανό παράδειγμα της ανθρώπινης ιστορίας.

Χιλιάδες άτομα διέφυγαν από το τείχος του Βερολίνου, αλλά είναι πράγματι εντυπωσιακό πως κατάφεραν να χωρέσουν τόσα πολλά άτομα μέσα στο μικροσκοπικό Isetta. Μάλιστα, το γεγονός αυτό δεν έγινε μόνο μια φορά αφού εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν πολλά Isetta περνώντας πολλά άτομα προς την ελευθερία της Δύσης.