Μία ονειρική Lancia Delta Integrale σε τιμή ευκαιρίας!


Για πολλούς η απόκτηση μιας Integrale ακούγεται σαν η εκπλήρωση ενός ονείρου και λιγότερο ως μία κοινή αγορά ενός αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/10/2020

Αν ισχύει αυτό τότε κάποιος ζει το όνειρο του αφού η εικονιζόμενη Lancia Delta HF Integrale πωλήθηκε από την ιστοσελίδα Bring A Trailer στην τιμή των 22.850 δολαρίων. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες είναι βαμμένη στο κλασικό λευκό και διακοσμημένη με τα χαρακτηριστικά χρώματα της Martini που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και σε μια μοναδική εποχή για τα ράλι.

Κάτω από το καπό της τετρακίνητης Lancia υπάρχει ένας δίλιτρος οκταβάλβιδος turbo που αποδίδει 185 PS στις 5.300 rpm και 304 Nm στις 3.500 rpm. Το χειροκίνητο κιβώτιο έχει πέντε σχέσεις με τα πρώτα 100 km/h να ολοκληρώνονται σε 6,6 sec και την τελική να φτάνει τα 215 km/h. Οι ζάντες είναι εργοστασιακές με λάστιχα της Yokohama, ενώ υπάρχει και ενισχυμένα ψαλίδια βάσης της ανάρτησης από την Quick Trading Company και την OMP.

Αυτά ισχύουν για την HF που παρά τα 31 της χρονάκια και τα περίπου 78.000 km που έχει διανύσει, σίγουρα θα μπορεί ακόμη να προσφέρει τόνους οδηγικής απόλαυσης. Μάλιστα, η συγκεκριμένη είναι και… κοσμογυρισμένη Lancia αφού από την Ευρώπη είχε πωληθεί στις ΗΠΑ και νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε αποκτηθεί από έναν νέο ιδιοκτήτη στην Ιαπωνία. Πάντως, το ενδιαφέρον είναι πως η ιστοσελίδα που πωλήθηκε αυτή η HF λέει πως υπάρχει ακόμη μία. Προλαβαίνετε;

Integrale from 964T on Vimeo.

Integrale driving from 964T on Vimeo.