Μία πινακίδα με κόστος 144.000 ευρώ!


Δεν γνωρίζουμε εάν το αυτοκίνητο που θα την υποδεχτεί θα είναι ακριβότερο ή φτηνότερο από την ίδια, η συγκεκριμένη πινακίδα όμως, κατόρθωσε να δημιουργήσει αρκετό ντόρο γύρω από τον αριθμό της.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 16/11/2020

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η συγκεκριμένη κουλτούρα, σε άλλες χώρες όμως του εξωτερικού, μπορεί κανείς να αγοράσει κάποια συγκεκριμένη πινακίδα κυκλοφορίας, εάν το επιθυμεί και είναι διαθέσιμη. Με αυτή την τακτική κάποιοι βρίσκουν έναν ακόμη τρόπο να κάνουν πιο ξεχωριστό το αυτοκίνητό τους. Μέχρι πόσα όμως θα έφτανε κανείς να πληρώσει αυτό του το γούστο;

Στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκε αγοραστής για μία πραγματικά σπάνια, όσο και απλή στην απομνημόνευσή της πινακίδα, η οποία άλλαξε τελικά χέρια για 144.000 ευρώ! Ο αριθμός αυτός εκδόθηκε στο Μπέρμιγχαμ, το 1902, με πρώτο ιδιοκτήτη τον Charles Thompson. Αυτός προφανώς δεν την διάλεξε τότε, έτυχε όμως να είναι ο δέκατος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που ζήτησε και έλαβε πινακίδα κυκλοφορίας, όταν αυτές άρχισαν να εκδίδονται από την αρμόδια αρχή.

Ο Thompson είχε στην κατοχή του μία εταιρία με χαρτικά στην ευρύτερη περιοχή του Μπέρμιγχαμ. Με το θάνατό του, το 1955, το αυτοκίνητο, μαζί με τις πινακίδες, πέρασαν στην ιδιοκτησία του γιού του, Barry, ο οποίος και διατήρησε τον αριθμό αυτό, περήφανος για τη μοναδικότητά του. Ο ίδιος ήταν λάτρης των αυτοκινήτων και είχε φορέσει τις συγκεκριμένες πινακίδες σε αρκετά μοντέλα, όπως Austin A35, Mini, Ford Cortina και Jaguar.

Με το θάνατό του, το 2017, η πινακίδα πέρασε στην κατοχή του τοπικού οργανισμού αδειών οδήγησης και οχημάτων (DVLA). Σε κάποιο συρτάρι παρέμεινε μέχρι και τις μέρες μας όπου τελικά βγήκε σε δημοπρασία από τη Silverstone Auctions. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλό προφίλ και δεν γνωρίζουμε το όνομά του. Για να καταβάλλει όμως το ποσό των 144.000 ευρώ για την απόκτηση της εν λόγω πινακίδας, είναι σίγουρο ότι θα έχει και το κατάλληλο αυτοκίνητο να την τοποθετήσει…