Μια Porsche 718 Cayman GT4 RS είναι πιθανή, αλλά όχι ακόμα


O εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του ισχυρού το ισχυρότερο και κάπως έτσι έχουν αρχίσει οι κουβέντες για ακόμα πιο ισχυρές Cayman και Boxster.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/7/2019

Η Porsche μόλις που παρουσίασε τη γρήγορη έκδοση GT4 της Cayman και ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για μια ακόμα πιο γρήγορη εκδοχή της που επιπλέον θα έχει και τα αρχικά RS. Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer των 4.000 cc της GT4 έχει τη δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης.

Η απάντηση σε αυτό, από τον υπεύθυνο για την εξέλιξη των boxer Markus Baumann είναι καταφατική, ενώ πιο συγκεκριμένα είπε: «Φυσικά θα μπορούσαμε να βγάλουμε ακόμα περισσότερους ίππους. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία και τεχνολογίες από την GT3, όπως για παράδειγμα το ξηρό κάρτερ. Με αυτό τον τρόπο κάλλιστα μπορείς να ανέβεις πάνω από τα 435 PS».

Αυτή τη στιγμή στις Boxster και Cayman GT4 ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 420 ίππους και 420 Nm, τιμές ιδιαίτερα υψηλές αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για αναλογικά μικρά και σχετικά ελαφριά σπορ μοντέλα. Από την άλλη πάντα υπάρχει η ζήτηση, ειδικά στην Porsche, για κάτι ακόμα πιο ισχυρό και ακόμα πιο exclusive, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θέμα πολιτικής και στρατηγικής.

Και αυτό γιατί σίγουρα η Porsche δεν θα ήθελε μια Cayman ή μια Boxster GT4 RS να είναι πολύ κοντά στην 911 GT3. Οπότε η λογική λέει πως πρώτα θα παρουσιαστεί η GT3 της νέας γενιάς της 911, αυτή με τον κωδικό 992 και μετά θα γίνει, αν γίνει, κάπιοια κίνηση για τις GT4 RS.