Μια Porsche 911 του 1969 έτοιμη για αγώνες Baja


Κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν τα παλιά οχήματά τους όσο πιο γνήσια και αυθεντικά μπορούν. Κάποιοι άλλοι εμπνέονται από αυτά και τα χρησιμοποιούν για διαφορετικό σκοπό από τον αρχικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/8/2020

Στο παράδειγμά μας, πρόκειται για αυτή την Porsche 911 του 1969. Ο κ. Michael Lightbourn είχε την ιδέα να αλλάξει εντελώς το αυτοκίνητο και να το μετατρέψει σε ένα αγωνιστικό με το οποίο να συμμετέχει σε αγώνες Baja. Έτσι, με τη βοήθεια των ανθρώπων της εταιρείας «Arc Studio», δημιούργησε αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το οποίο μάλλον μας ξενίζει. Άλλωστε, την 911 την έχουμε ταυτίσει με άλλο χαρακτήρα, ως όχημα. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αρχικός δίλιτρος, αερόψυκτος, επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας των 140 PS αντικαταστάθηκε με έναν τετρακύλινδρο (επίσης αερόψυκτο) κινητήρα της Volkswagen, χωρητικότητας 2,3 λίτρων. Αυτός, έχει εξελιχθεί για την περίσταση και αποδίδει περισσότερους από 200 PS. Οι αναρτήσεις αυτής της κλασικής Porsche 911 έχουν αντικατασταθεί και ρυθμιστεί για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα, ενώ έχει γίνει προσπάθεια να μειωθεί το βάρος του οχήματος όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, έχουν αφαιρεθεί τα παράθυρα στο πλάι και πίσω, αλλά και καθετί που είναι περιττό για την περίσταση

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: CRISTIAN CURMEI.