Μία Porsche 935 στο Pikes Peak (βίντεο)


Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η διάσημη ανάβαση του Pikes Peak και εκεί, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν τρεις Porsche. Δύο 911 GT2 RS και μία 935, η οποία μας προσφέρει ένα όμορφο βίντεο.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 3/9/2020

Ο «αγώνας στα σύννεφα» αποτελεί τη διασημότερη ανάβαση στον πλανήτη. Και μπορεί να μην προσελκύει πάντα την απόλυτη προσοχή (βλέπε προσπάθειες κατάρριψης του ρεκόρ με VW ID.R), συγκεντρώνει όμως πάντοτε ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τον Jeff Zwart, έναν παλαιό γνώριμο του θεσμού, όπου δανείστηκε την 935 του συλλέκτη Bob Ingram για να συμμετάσχει στο φετινό Event.

Με δεδομένη την ηλικία του και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν του ανήκε, δεν ήταν άσχημη η επίδοση των 9:43.92, όπου τον έφερε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας Time Attack 1 και πέμπτο στη γενική κατάταξη. Υπενθυμίζουμε ότι η 935 βασίζεται στην 911 GT2 RS και έχει κατασκευαστεί σε μόλις 77 κομμάτια. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο αγώνα βρέθηκε μαζί με άλλες δύο 911 GT2 RS, η μία εκ των οποίων έκανε χρόνο 9:36.559, κατακτώντας την τρίτη θέση της γενικής.

Μετά από την προσπάθειά του ο Jeff Zwart δήλωσε σχετικά «Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα οδήγησης με την 935, αλλά η ημέρα του αγώνα είναι κάτι διαφορετικό. Θα πρέπει να πάρεις τα ρίσκα σου. Ξέρω ότι δεν οδήγησα στο πρώτο τμήμα αρκετά αφοσιωμένος. Ήξερα ότι είχα χάσει λίγο χρόνο, οπότε συνέχισα να πιέζω σκληρότερα. Το αυτοκίνητο αισθανόταν όλο και καλύτερα. Στην κορυφή, πίεσα πάρα πολύ σκληρά και επιτύχαμε τον ταχύτερο συνολικό χρόνο της ημέρας, στο τελευταίο κομμάτι. Δεν κάναμε  τον κατάλληλο χρόνο αλλά πήραμε ένα βάθρο και μία θέση στην πεντάδα της γενικής. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα να έχουμε δύο Porsche στην πρώτη πεντάδα».