Μια πρόγευση λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου Audi RS3


Όλα δείχνουν πως το σκληροπυρηνικό Audi RS3 διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προκατόχου του με compact διαστάσεις και κινητήρα 2,5 λίτρων με 400 ίππους περίπου.

  • Photos: Auditography
  • 14/6/2021

Η Audi μας κρατά σε αγωνία, όσο αφορά την επόμενη γενιά του εκρηκτικού RS3, καθώς δημοσιεύει κάποιες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του αυτοκινήτου, χωρίς να μας ανακοινώνει περαιτέρω πληροφορίες. Έτσι, ούτε 100% ξεκάθαρη εικόνα έχουμε για την εξωτερική του εμφάνιση ακόμα, ούτε για τα μηχανικά του μέρη.

Αν και εμμέσως πλην σαφώς, έχει παραδεχθεί πως κάτω από το καπό πρόκειται να βρίσκεται ο γνωστός 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων, δίχως όμως να γνωρίζουμε τις τεχνικές του προδιαγραφές. Η γερμανική εταιρεία φαίνεται πως θα αποκαλύψει videos των καμουφλαρισμένων μοντέλων την επόμενη εβδομάδα (22 Ιουνίου), ενώ η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου αναμένεται μέσα στον Ιούλιο.

Πάντως από τις υφιστάμενες φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας, μάλλον οι διακοσμητικές εισαγωγές αέρα του S3, δεν θα βρίσκονται στο RS3, ενώ αυτές του πίσω μέρους ενδεχομένως να υπάρχουν λειτουργώντας ως ντεκόρ. Οι οβάλ εξατμίσεις εξακολουθούν να υφίσταται, όπως και οι μεγάλοι τροχοί με τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά της Pirelli.

Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν επίσης, τους αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά για να ψύχονται τα φρένα, τα οποία πιθανώς να είναι κεραμικά με ανθρακόνημα. Οι φήμες λένε πως ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων θα παράγει κοντά στους 400 ίππους με 480 Nm ροπής, σαν το RS Q3 και το RS Q3 Sportback, αλλά και το TT RS.

Γίνεται λόγος και μια έκδοση Performance, αλλά όχι από επίσημα στόματα, προς το παρόν. Το νέο Audi RS3 σε sedan και σε hatchback εκδοχή είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει να διατίθεται πριν το τέλος του 2021.