Μία ρετρό Bugatti από το... μέλλον


Οι σχεδιαστές λόγω της ελευθερίας που αφήνουν οι μπαταρίες έχουν πλέον μεγαλύτερη ευχέρεια να παίζουν με τις εποχές και τις αναμνήσεις. Ακόμα και χωρίς εμφανή την ανάγκη για... οδηγό!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/11/2019

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης έχει μεταξύ άλλων ένα ακόμα καλό: την ελευθερία που δίνει στους σχεδιαστές η απουσία του κινητήρα να δημιουργήσουν ελεύθερα ότι βάλει ο νους τους. 

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Ήταν το Mercedes Vision Simplex, ένας φουτουριστικός φόρος τιμής στο ρετρό (όσο και παράδοξο αν ακούγεται αυτό).

Στην δημιουργία εκείνου του οχήματος είχε εμπλακεί και ένας σχεδιαστής ονόματι Vivien Kleczech, ο οποίος είχε εργαστεί για το εσωτερικό εκείνου του αυτοκινήτου.

Στο διάστημα μετά την Φρανκφούρτη αποφάσισε να εργαστεί πάνω σε ένα νέο σχέδιο, αυτή την φορά για την Bugatti. Και το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες με τα σκίτσα του είναι εντυπωσιακό.

Πρόκειται για ένα φόρο τιμής στην Type 35, με έντονες αναφορές στο παρελθόν της μάρκας αλλά και πολλά σύγχρονα στοιχεία. Μία τάση που σίγουρα θα δούμε και στο μέλλον σε άλλους κατασκευαστές, μιας και αυτά τα αυτοκίνητα φαίνεται να αρέσουν και να προκαλούν συναισθήματα.

Στην περίπτωση πάντως του συγκεκριμένου σχεδίου δεν βλέπουμε χώρο για... οδηγό. Ίσως να κρύβεται κάτω από αναδιπλούμενες επιφάνειες στο πίσω μέρος, κανείς δεν ξέρει. Το να φτάσουμε πάντως στην εποχή που θα σχεδιάζονται αυτοκίνητα χωρίς θέση για οδηγό, είναι όπως και να το κάνεις μία πρωτοτυπία (το λιγότερο).