Μια Rolls-Royce σχεδιασμένη για να καταναλώνει… μέλι


ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΟΚΤΑΧΡΟΝΗΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ROLLS-ROYCE, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.

  • 2/7/2020

Ονομάζεται Megan, προς τιμή του εμπνευστή ενός αυτοκινήτου το οποίο θα χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη το μέλι. Ναι σωστά διαβάσατε, η εικονιζόμενη Rolls-Royce κινείται καταναλώνοντας μέλι μιας και αποτελεί το όραμα ενός οκτάχρονου κοριτσιού το οποίο η βρετανική φίρμα αποφάσισε να το μεταφέρει στην εικονική πραγματικότητα.

Όλα ξεκίνησαν από έναν διαγωνισμό σχεδίου που διενεργήθηκε από την Rolls-Royce για παιδιά μικρότερα των 16 ετών κατά τη διάρκεια του οποίου η βρετανική φίρμας δέχθηκε περισσότερες από 5.000 συμμετοχές από 80 διαφορετικές χώρες.

Ανάμεσα σε αυτές προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού 220 συμμετοχές, εκ των οποίων μια θα επιλεγεί μία.

Το δύσκολο έργο της ανάδειξης της ομορφότερης ζωγραφιάς θα αναλάβει το σχεδιαστικό τμήμα της βρετανικής φίρμας, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει την ψηφιακή υλοποίηση του σχεδίου από την ομάδα της Rolls-Royce, ενώ την πρώτη ημέρα τη νέας σχολικής χρονιάς θα μετακινηθεί μαζί με τον καλύτερο φίλο του με μια Rolls-Royce Phantom.

Επιστρέφοντας στην ιδέα της οκτάχρονης Megan, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να διακριθεί στον διαγωνισμό της Rolls-Royce θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δημιούργησε το πιο φιλικό στο περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο τετράτροχο του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα της Rolls Royce για την προστασία των μελισσών