Μια σπάνια Lancia Delta Integrale Martini αναζητά ιδιοκτήτη


Ένα από τα μόλις 400 αντίτυπα της Lancia Delta Integrale Martini 5 EVO πρόκειται να αλλάξει χέρια μέσω γνωστής πλατφόρμας διαδικτυακών δημοπρασιών.

  • 4/8/2020

Μία από τις σπανιότερες εκδόσεις στην ιστορία της Lancia Delta Integrale δημοπρατείται αυτό το διάστημα σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρόκειται για ένα από τα μόλις 400 αντίτυπα της Lancia Delta Integrale Martini 5 EVO που παράχθηκαν το 1992 στο πλαίσιο των εορτασμών της κατάκτησης του 5ου τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Το αυτοκίνητο, το οποίο εφοδιάζεται με τον γνώριμο δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ταξίδεψε έως την Ιαπωνία, ωστόσο, στη συνέχεια κατέληξε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά από μια μικρή στάση στην Ισπανία.

Με μόλις 21.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και το απαραίτητο φρεσκάρισμα στο αστραφτερό λευκό χρώμα του αμαξώματός της, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση χωρίς την παραμικρή απόκλιση από τις εργοστασιακές προδιαγραφές.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεπεράσει τις 100.000 δολάρια ενώ απομένουν ακόμα λίγες ώρες για τη λήξη της δημοπρασίας.

Σημειώστε, μάλιστα, ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια στην οποία ωστόσο δεν μπορεί να ταξινομηθεί και να κυκλοφορήσει εξαιτίας των κανονισμών που ισχύουν εκεί για τα γηραιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα.

Είναι πολύ πιθανόν, δηλαδή, η σπάνια Lancia Delta Integrale Martini να πραγματοποιήσει ένα ακόμα μακρινό ταξίδι, μιας και το γεγονός ότι το τιμόνι της βρίσκεται στην σωστή πλευρά (βλέπε αριστερή) δίνει το δικαίωμα και σε πολλούς Ευρωπαίους φίλους των ράλλυ και της Lancia να ονειρεύονται και να διεκδικούν την απόκτηση της.