Μια σύγχρονη Toyota AE86; Γιατί όχι!


Αν εξακολουθείτε να ονειρευόσαστε την αναβίωση της θρυλικής Toyota AE86 τότε ίσως αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν είσαστε οι μόνοι.

  • 30/3/2021

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Toyota AE86 αποτελεί μια εμβληματική φιγούρα για την παγκόσμια αυτοκινητική σκήνη, έχοντας καταφέρει παρά την ταπεινότητα των προδιαγραφών της, να διακριθεί εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο street legal rally car που βρέθηκε από… σπόντα στη γραμμή παραγωγής, αλλά για ένα μάλλον αμήχανο σχεδιαστικά coupe -σταδιοδρόμησε και ως liftback- που χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου και της μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς, κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές όλων των πιστών οπαδών της «ιαπωνικής σχολής».

Ήταν η εποχή που οι 130 ίπποι ήταν κάτι παραπάνω από αρκετοί για να δημιουργήσουν έναν θρύλο, ο όποιες έμελλε να αναγεννηθεί με το GT86 που ήρθε σχεδόν τριάντα χρόνια μετά να δώσει συνέχεια στην πισωκίνητη παράδοση της Toyota.

Για πολλούς και διάφορους λόγους, βέβαια, το Toyota GT86 δεν κατάφερε να γίνει εξίσου αγαπητό και το ίδιο προσιτό με το όνειρο της απόκτησης της ΑΕ86.

Ένα όνειρο το οποία συχνά-πυκνά παίρνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας σάρκα και οστά, επαναφέροντας το ερώτημα, αν μια old school κατασκευή με τη λογική της Toyota AE86 θα μπορούσε να σταθεί στη γραμμή παραγωγή.

Η απάντηση είναι η προφανής, αυτό ωστόσο δεν μας απαγορεύει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε την επιστροφή μας σε εκείνη την εποχή που η ισχύς ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα, το χαμηλό βάρος και η κίνηση στους πίσω τροχούς αρκούσαν για να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στους απανταχού φίλους του αυτοκινήτου 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.