Μια Toyota Supra χωρίς οροφή!


O κύβος ερρίφθη, η πρωτότυπη Toyota Supra Sport Top δεν διαθέτει σταθερή-μεταλλική οροφή αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον του ιαπωνικού sportscar.

  • 3/11/2020

Ως γνωστόν η νέα Toyota Supra αξιοποιεί το τεχνολογικό υπόβαθρο της BMW Z4, υιοθετώντας όχι μόνον τα μηχανικά μέρη του γερμανικού roadster αλλά και το πλαίσιο.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ιάπωνες είχαν αποκλείσει εξαρχής το ενδεχόμενο η νέα Toyota Supra να αποκτήσει μια open top έκδοση, αφήνοντας με την όρεξη εκείνους που ονειρεύονταν το ιαπωνικό sportscar να φοντάρει στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

Και ενώ οι περισσότεροι είχαν εστιάσει στο πώς η νέα Toyota Supra θα καταφέρει να σταθεί αντάξια της ιστορίας της, οι Ιάπωνες έπραξαν το αυτονόητο εξελίσσοντας μια πρωτότυπη μεν, έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής δε ανοιχτή έκδοση του αυτοκινήτου.

Ο σχεδιασμός της Toyota GR Supra Sport Top Edition προϋποθέτει την ύπαρξη ενός τμήματος το οποίο θα αφαιρείται, προφανώς χειροκίνητα, ώστε το ιαπωνικό sportscar να διεκδικεί τον τίτλο του roadster.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το τελικό αποτέλεσμα παραπέμπει περισσότερο σε targa και λιγότερο σε ένα κλασσικόroadster το οποίο θα μπορούσε να συγκριθεί ευθέως με την BMW Z4.

Την εικόνα του της Toyota GR Supra Sport Top Edition συμπληρώνει το ανασχεδιασμένο τελείωμα της οροφής και η σταθερή αεροδυναμική πτέρυγα.

Η πρωτότυπη -open top- εκδοχή της Toyota Supra θα αποκαλυφθεί επισήμως στην εικονική έκθεση της SEMA, η οποία κατά κύριο λόγο φιλοξενεί βελτιωμένες προτάσεις.