Μια Urus κόβει το οπτικό πεδίο από παπαράτσι που φωτογραφίζει τη Sterrato (video)


Το νέο off-road υπεραυτοκίνητο της Lamborghini εθεάθη να βγαίνει από το εργοστάσιο της Sant’Agata και έδειξε ξεκάθαρα τα πρώτα του «δείγματα».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/9/2022

Πριν από 3 χρόνια, η Lamborghini παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο της Huracan, με το όνομα Sterrato, το οποίο προορίζεται για off-road διαδρομές και πλέον είμαστε κοντά στην επίσημη παρουσίασή του.

Μία mule έκδοση του νέου μοντέλου εθεάθη για πρώτη φορά να φεύγει από το εργοστάσιο Sant’Agata της εταιρίας στην Ιταλία, σε βίντεο που δημοσιεύεται στο κανάλι Varryx του YouTube. Κάτι ανάλογο μπορεί να είχε συμβεί και πριν από σχεδόν 2 μήνες, ωστόσο σε εκείνη την περίπτωση το αυτοκίνητο είχε έντονο άσπρο καμουφλάζ, που δεν επέτρεπε να βγουν «ασφαλή» συμπεράσματα για τη σχεδίασή του.

Αυτή τη φορά το καμουφλάζ ήταν πιο «διακριτικό», σε χρώματα που ταιριάζουν με τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του μοντέλου. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη σε σχέση με το «βασικό» μοντέλο, ενώ διαφοροποιήσεις υπάρχουν στον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα.

Το κάλυμμα του κινητήρα για άλλη μια φορά συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενώ «επέστρεψαν» και οι μπάρες οροφής που έλειπαν από την τελευταία φορά που «κατασκοπεύτηκε» το πρωτότυπο.

Ο κινητήρας ακούγεται να «βρυχάται» στην επιτάχυνση, αλλά η «ταυτότητά» του προφανώς είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί. Ωστόσο, μοιάζει πολύ πιθανό η Sterrato να «φορά» μια έκδοση του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα 5,2 L της Huracan, σε συνδυασμό με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ήταν δυνατό να αποκαλυφθούν, καθώς μία Lamborghini Urus εμφανίστηκε «ξαφνικά» στο χώρο, κρύβοντας το οπτικό πεδίο του φωτογράφου που ετοιμαζόταν για περισσότερες λήψεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η «εμφάνισή» της να μην ήταν τυχαία, καθώς ο συγκεκριμένος YouTuber έχει βρεθεί αρκετές φορές έξω από το συγκεκριμένο εργοστάσιο και οι φύλακες δείχνουν να προσπαθούν να «εμποδίσουν» τη δράση του!

Όλα δείχνουν ότι η Sterrato βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την επίσημη παρουσίασή της, πιθανότατα τον Δεκέμβριο. Η Lamborghini εντείνει τις δοκιμές της, αλλά και τη διαφημιστική προβολή της, με το τελευταίο teaser video να δημοσιεύεται στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.