Michelin: Nέα χειμερινά ελαστικά


Μελέτες έχουν δείξει πως στις χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 7oC μόνο τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν τη βέλτιστη συμπεριφορά σε δρόμο υγρό, χιονισμένο ή παγωμένο. Η νέα πρόταση της Michelin σε αυτή την κατηγορία των ελαστικών είναι τα Primacy Alpin και Michelin Pilot Alpin.
  • 24/10/2007

Μελέτες έχουν δείξει πως στις χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 7oC μόνο τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν τη βέλτιστη συμπεριφορά σε δρόμο υγρό, χιονισμένο ή παγωμένο. Η νέα πρόταση της Michelin σε αυτή την κατηγορία των ελαστικών είναι τα Primacy Alpin και Michelin Pilot Alpin. Τα ελαστικά είναι κατασκευασμένα με σύγχρονες μεθόδους, όπως το μείγμα γόμας Helio Compound που περιέχει έλαιο ηλιοτροπίου και βελτιώνει τις επιδόσεις τους σε βρεγμένο δρόμο, καθιστώντας ταυτοχρόνως ιδανική και τη συμπεριφορά τους πάνω στο χιόνι.

Το Michelin Primacy Alpin, έχει το πλεονέκτημα της τεχνολογίας StabiliGrip, η οποία συνδυάζει εγκοπές δύο κατευθύνσεων για καλύτερη πρόσφυση πάνω στο χιόνι και μία δομή μεταβλητής γεωμετρίας, την οποία επεξεργάστηκαν οι μηχανικοί του Κέντρου Τεχνολογιών της Michelin ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλή ταχύτητα.

Το Michelin Pilot Alpin παρέχει από την πλευρά του αναβαθμισμένη κινητήρια λειτουργία και οδική συμπεριφορά, χάρη στην ασύμμετρη δομή του, η οποία στηρίζεται στις εγκοπές VTS (Variable Thickness Sipe).Βραχύτερη απόσταση πέδησης πάνω σε δρόμους με μέτρια πρόσφυση, επίτευξη ακριβούς τροχιάς όταν το χιόνι ή η υγρασία καλύπτουν την άσφαλτο και μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της ισχύος των αυτοκινήτων παράλληλα με υψηλά περιθώρια ασφάλειας είναι μεταξύ άλλων τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα νέα χειμερινά ελαστικά Michelin Pilot Alpin και Michelin Primacy Αlpin.

Σημειώνεται ότι στο Primacy Alpin απονεμήθηκε ο βαθμός «Ιδιαιτέρως συνιστώμενο» από τον γερμανικό οργανισμό ADAC, σε συνεργασία με τον αυστριακό ομόλογό του οργανισμό, καθώς και τον αντίστοιχο ελβετικό, κατά την έκβαση του ετησίου τεστ που πραγματοποιεί για τα χειμερινά ελαστικά.