Militem Ferox-T: Ένα Jeep Gladiator με αμερικανική δύναμη και ιταλική φινέτσα


Ο ιταλικός οίκος μετατροπών Militem πήρε, στα σχεδιαστικά του χέρια, το Jeep Gladiator και με αρκετή δουλειά -και ακόμα περισσότερο μεράκι- έφτασε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

  • 13/10/2021

Η Militem είναι ένας ιταλικός οίκος μετατροπών (ιδρύθηκε το 2017 από την Cavauto, εισαγωγέα αμερικανικών αυτοκινήτων στην αγορά της γειτονικής χώρας) που καταπιάνεται με μοντέλα της Dodge και της Jeep. Η τελευταία δημιουργία του φέρει την ονομασία Ferox-T και για «καμβά» επέλεξε το Jeep Gladiator, την pick-up έκδοση του Wrangler. Με το Ferox-T η Militem συμπλήρωσε στο «βιογραφικό» της ένα καρέ μετατροπών έχοντας καρά σειρά δημιουργήσει το Magnum (βασίστηκε στο Dodge RAM 1500), το Hero (βασίστηκε στο Renegade) και το Ferox (βασίστηκε στο Wrangler).

Ας πάμε όμως στο Ferox-T και στις τολμηρές αλλαγές που επιχείρησαν οι Ιταλοί. Αμφότεροι οι προφυλακτήρες έχουν «φουσκώσει» σε μεγάλο βαθμό, ενώ πάνω από την μπροστινή πινακίδα έχουν τοποθετηθεί μια διακριτική μπάρα με LED φωτιστικά. Οι λασπωτήρες φάρδυναν έχοντας την δυνατότητα να φιλοξενήσουν τροχούς έως και 20 ίντσες, ενώ η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 5 εκατοστά.

Παρελθόν αποτελεί η κλασική μάσκα της Jeep η οποία αντικαταστάθηκε με ένα κυψελοειδές πλαίσιο που είναι διαθέσιμο είτε σε γυαλιστερό μαύρο είτε σε carbon επένδυση. Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με το δέρμα να συνδυάζεται αρμονικά με Alcantara λεπτομέρειες δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά όμως οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια σειρά χρωματισμών και υφασμάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το denim.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα η Militem δεν ακούμπησε ούτε... παξιμάδι. Το Ferox-T κρύβει κάτω από το καπό του έναν Pentastar V6 3,6 λίτρων που αποδίδει 281 ίππους και 353 Nm ροπής, ενώ πλαισιώνεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει κίνηση και στους 4 τροχούς. Για το σύστημα εξάτμισης έχει επιλεγεί ένα σύνολο της Black Performance το οποίο παράγει έναν τραχύ, βραχνό ήχο που «γαργαλάει» το αυτί και δένει άψογα με το παρουσιαστικό του μοντέλου.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως όποιος προσπαθήσει να εντοπίσει στο Ferox-T κάποιo logo της Jeep θα πέσει πάνω σε... τοίχο αφού η Militem φρόντισε να διαγράψει κάθε σχετική αναφορά και να βάλει φαρδιά πλατιά -σε διαφορετικά μάλιστα σημεία- την υπογραφή της. Αναφορικά με το κόστος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν στην τιμή των 97.490€ (πλέον ΦΠΑ) την ίδια στιγμή που το αρχικό Jeep Gladiator διατίθεται στην ιταλική αγορά σχεδόν στην μισή τιμή (55.110€).