Μίλτος Τεντόγλου: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωταθλητή (photos)


Δείτε το SUV που έχει επιλέξει ο Έλληνας πρωταθλητής στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου για να μετακινείται στην καθημερινότητά του. 

  • 17/8/2022

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο μήκος στην Ευρώπη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Έλληνας από τα Γρεβενά πραγματοποίησε μια μαγική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που έγινε στο Μόναχο και κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Βερολίνου πριν από τέσσερα χρόνια.

Χαρακτηριστικό της άνεσης με την οποία πήρε την πρώτη θέση είναι ότι κανένας από τους αντιπάλους του δεν κατάφερε να πλησιάσει κανένα από τα τρία του άλματα (8,23 m.– 8,35 m. και 8,52 m.) με τους Μόντλερ (Σουηδία) και Πομερί (Γαλλία) να πιάνουν «ταβάνι» στο 8,06 m.

Όπως είναι λογικό το όνομά του τις τελευταίες ώρες συζητείται όσο κανένα άλλο και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται. O Μίλτος Τεντόγλου έχει συνάψει εμπορική συμφωνία με την Kosmocar-Skoda και οδηγεί τα μοντέλα της εταιρείας.

Το αυτοκίνητο που έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα για να μετακινείται στην καθημερινότητα του είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης φίρμας, το SKODA ENYAQ iV.

Το ENYAQ iV βασίζεται στην πλατφόρμα MEB την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος VAG. Το μήκος του είναι 4.649 mm, το πλάτος του 1.879 mm, το ύψος του 1.616 mm, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.765 mm. Η τύπου «skateboard» πλατφόρμα επιτρέπει την ύπαρξη τριών διαφορετικών μπαταριών σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή χωρητικότητά τους, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει στα 510 km κατά «WLTP»