Μίλτος Τεντόγλου: Αυτό το αυτοκίνητο οδηγεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής (photos)


Δείτε το SUV που έχει επιλέξει ο Έλληνας αθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, για να μετακινείται στην καθημερινότητά του. 

  • 16/2/2023

Το ονοματεπώνυμο «Μίλτος Τεντόγλου» εδώ και μερικές ώρες επέστρεψε ξανά στην επικαιρότητα και όχι άδικα. Ο Έλληνας αθλητής του μήκους στο Μίτινγκ Κλειστού Στίβου του Λιεβέν επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αθλήματος πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. 

Συγκεκριμένα ο Μίλτος είδε λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας του, το άλμα στα 8,40 m. που είχε κάνει στο Τορούν να ακυρώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου λόγω παπουτσιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο από τον Ντέιβιτς που στις 10/2 είχε κάνει 8,28 m. στις ΗΠΑ. 

Αυτή η εξέλιξη, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε την αντίδραση τόσο του ίδιου του αθλητή όσο και της ελληνικής κοινής γνώμης, όμως ο Τεντόγλου δεν το έβαλε κάτω. 

Επέστρεψε στη δράση και κατάφερε να κλείσει στόματα κάνοντας σε τέσσερα άλματα τις τέσσερις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς. Στο πρώτο του άλμα έφτασε στα 8.32 m. και ακολούθησαν τα 8,37 m. και 8,34 m. Στην τέταρτη προσπάθεια έκανε τον κόσμο του στίβου να παραμιλά αφού «απογειώθηκε» 8,41 m. και έδειξε ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση.

Με αφορμή την εμφάνιση στο Λιεβέν, ψάξαμε και βρήκαμε το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται. O Μίλτος Τεντόγλου έχει συνάψει εμπορική συμφωνία με την Kosmocar-Skoda και οδηγεί τα μοντέλα της εταιρείας.

Το αυτοκίνητο που έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα για να μετακινείται στην καθημερινότητα του είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Τσέχων, το SKODA ENYAQ iV.

Το ENYAQ iV βασίζεται στην πλατφόρμα MEB την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος VAG. Το μήκος του είναι 4.649 mm, το πλάτος του 1.879 mm, το ύψος του 1.616 mm, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.765 mm. Η τύπου «skateboard» πλατφόρμα επιτρέπει την ύπαρξη τριών διαφορετικών μπαταριών σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή χωρητικότητά τους, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει στα 510 km κατά «WLTP»