Mini: Ανανέωση και κορυφαία ισχύς για τα Clubman και Countryman


Τόσο το Clubman John Cooper Works όσο και η αντίστοιχη έκδοση του Countryman είναι τα ταχύτερα Mini που έχουν κατασκευαστεί έως τώρα!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/5/2019

Kαι τα πιο καυτά αφού κάτω από το καπό τους έχουν ένα νέο δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 306 PS και 450 Nm ροπής. Κάι που μεταφράζεται σε μία πολύ μεγάλη αύξηση της ισχύος που φτάνει τα 75 PS, αλλά και της ροπής με 100 Nm.

Χάρη στην αυξημένη δύναμη του μοτέρ έχουν βελτιωθεί σημαντικά και οι επιδόσεις με την διαδικασία των 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,9 sec για το Clubman JCW (βελτίωση κατά 1,4 sec). Για την ίδια διαδικασία το Countryman JCW χρειάζεται 5,1 sec, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

Ο κινητήρας συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic ενώ στον μπροστινό άξονα υπάρχει και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ώστε η ροπή να μεταφέρεται στον τροχό με την περισσότερη πρόσφυση. Εννοείται πως τα JCW μοντέλα έχουν τετρακίνηση που ανάλογα με την περίσταση μεταφέρουν την ροπή στον πίσω άξονα.

Ανάμεσα στις λοιπές αναβαθμίσεις περιλαμβάνεται η ενισχυμένη ανάρτηση (με χαμήλωμα κατά 10 mm, προαιρετικά τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ), η νέα σπορ εξάτμιση, τα πιο δυνατά φρένα με τετραπίστονες πίσω δαγκάνες και δίσκου 330 mm κ.α. Στιλιστικά υπάρχει πιο επιθετική γρίλια και προφυλακτήρες, ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερες απολήξεις, ενώ στο εσωτερικά δεσπόζουν τα σπορ καθίσματα με τα απαραίτητα διακριτικά ισχύος.