MINI: τα πρώτα σκίτσα του ηλεκτρικού μοντέλου


Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα η MINI θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, για το οποίο δημοσίευσε τα πρώτα επίσημα σκίτσα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/7/2018

Το ότι η MINI ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ενώ τώρα η βρετανική εταιρεία του ομίλου BMW έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα. Τα οποία αφορούν το τρίθυρο μοντέλο που θα παρουσιαστεί επίσημα σε ένα χρόνο και κάτι από τώρα και κατά τη διάρκεια του 2019.

Όπως συμβαίνει στα ηλεκτρικά μοντέλα έτσι και το αντίστοιχο MINI θα έχει κλειστή μάσκα, με κίτρινα στοιχεία σε γκρι επιφάνεια. Ο συνδυασμό αυτός θα είναι και η οπτική ένδειξη για το ότι πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοσή του. Η κλειστή μάσκα, η οποία βελτιώνει σημαντικά την αεροδυναμική είναι απόρροια του ότι οι ανάγκες ψύξης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο μικρές αλλά και σε διαφορετικά σημεία σε σχέση με αυτά με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός είναι και ο λόγος που θα υπάρχουν ανοίγματα πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Από κει και πέρα και με βάση τόσο το επίσημο σκίτσο όσο και κατασκοπευτικές φωτογραφίες από δοκιμές στις Άλπεις φαίνεται πως το ηλεκτρικό MINI θα έχει και νέους τύπους ¨κλειστές” ζάντες με τέσσερα μπράτσα για χάρη της αεροδυναμικής. Ενδιαφέρον είναι πως ο σχεδιασμός των ζαντών δεν θα είναι συμμετρικός, γεγονός που θα αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο αναγνώρισης της ηλεκτρικής έκδοσης.