Mini Vision Urbanaut: Έτσι θα είναι τα Mini στο μακρινό μέλλον


Η Mini μας καταθέτει την δική της άποψη για το πως θα μπορούσε να είναι ένα όχημα πολλά χρόνια μπροστά από το σήμερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MINI
  • 17/11/2020

Η γερμανική εταιρία μπορεί να σχεδιάζει βραχυπρόθεσμα την διεύρυνση της γκάμας της με ένα μεγαλύτερο SUV αλλά στο μέλλον τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Και όταν λέμε «στο μέλλον» εννοούμε σε πολλά χρόνια μπροστά από το σήμερα όπως γίνεται αντιληπτό και από το φουτουριστικό σχήμα του πρωτότυπου Vision Urbanaut.

Αυτό που εκφράζει το νέο concept της Mini είναι η διαφορετική φιλοσοφία που θα έχει το αυτοκίνητο στο μέλλον. Για αυτό ακριβώς οι σχεδιαστές του το δημιούργησαν από μέσα προς τα έξω χρησιμοποιώντας κατόψεις, κομμάτια επίπλων και ξύλινα μοντέλα υπό κλίμακα. Σημαντική ήταν η συμβολή της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) βελτιστοποιώντας το ψηφιακό μοντέλο της κατασκευής.

Το εξωτερικό σχήμα του το MINI Vision Urbanaut μας παραπέμπει σε ένα μεταμοντέρνο MPV ενός όγκου που έχει μήκος 4,46 m. Στο εσωτερικό το περιβάλλον προσφέρεται για ταξίδια μετατρέποντας τον διάκοσμο σε ένα living room (με τρεις διαρρυθμίσεις Chill, Wanderlust, and Vibe) γρήγορα και εύκολα χάρη στην ευελιξία των περιστρεφόμενων και ανακλινόμενων καθισμάτων.

Φυσικά προσφέρονται όλες οι προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, πλήρης ανέπαφος έλεγχος με φωνητικές εντολές και αυτόνομη οδήγηση υψηλού επιπέδου. Η Mini δεν λέει κάτι για το σύστημα πρόωσης αλλά προφανώς αυτό είναι ηλεκτρικό μηδενικής εκπομπής ρύπων.

«Το 1959, το πρώτο Mini προανήγγειλε μία επανάσταση μικρής κλίμακας στη δομή των οχημάτων με τον εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα του», θυμάται ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής Σχεδίασης της MINI. «Με το MINI Vision Urbanaut είχαμε τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε και να αυξήσουμε την ωφέλιμη επιφάνεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ακόμα περισσότερο σε σχέση με το εξωτερικό του αποτύπωμα».