Μήπως η Ferrari το έχει παρακάνει λιγάκι με την πληθώρα μοντέλων της;


Μια φίρμα με τόσο μεγάλη αίγλη οφείλει να προσέξει την εικόνα της και το exclusivity της. Θα το καταφέρει;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FERRARI
  • 21/9/2020

H Ferrari ίσως και να έχει ένα μικρό θεματάκι επειδή πλέον στην γκάμα της έχει πολλά μοντέλα. Για παράδειγμα, η Portofino M, το πρόσφατα αναβαθμισμένο convertible GT, έχει τις ίδιες προδιαγραφές με την coupe Roma, αν και η Ferrari λέει πως τα δύο μοντέλα έχουν μεγάλες μεταξύ τους διαφορές.

Στην Portofino M o V8 3.9 που βρίσκεται στο μπροστινό άξονα έχει δεχθεί πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις με την ισχύ να ανεβαίνει από τα 600 στα 620 άλογα. Επίσης για πρώτη φορά μια ανοιχτή Ferrari υποδέχεται το οκτάρι διπλόδισκο κιβώτιο της Stradale αντικαθιστώντας το επτάρι. Το νέο μοτέρ πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d με την προσθήκη φίλτρου μικροσωματιδίων.

Οι πωλήσεις της Portofino M θα ξεκινήσουν πριν τα μέσα του 2021 με τιμή στις 206.000 ευρώ στην Ιταλία. Η Roma που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους πελάτες τέλη του χρόνου με τιμή 200.936 ευρώ.

Η Portofino M είναι το έβδομο από τα 15 μοντέλα που θα παρουσιάσει η Ferrari στο διάστημα 2018-22, ενώ πριν τα τέλη του έτους θα παρουσιαστεί και μια όγδοη Ferrari. Tο 2022 αναμένεται μια πολύ σημαντική πρεμιέρα, αυτή της crossover Purosangue.

Σύμφωνα με την Ferrari οι πελάτες της πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που προσφέρουν την Portofino M που απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό με οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά. Η Roma στοχεύει σε πιο εργένηδες ηλικίας 30-40 ετών που συνήθως μετακινούνται με SUV και περιστασιακά επιλέγουν την Roma π.χ. για νυχτερινές βόλτες στην πόλη, όπως λέει ο Enrico Galliera, υπεύθυνος πωλήσεων της μάρκας.

‘Όπως και να έχει και τα δύο GT έχουν σχεδιασθεί ώστε να είναι πιο άνετα για καθημερινή χρήση και τα ταξίδια σε αντίθεση με τα πιο σπορ κεντρομήχανα όπως είναι οι SF90 Stradale, 488 και F8.

Μέχρι το 2022 περίπου το 40% των πωλήσεων της Ferrari θα προέρχεται από τα GT μοντέλα (αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το 2019) με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τις 10.000 αυτοκίνητα.