Mitsibishi CA-MiEV 2013: Compact μικρομεσαίο ηλεκτρικό (EV)


Το CA-MiEV λοιπόν είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο συμπαγών διαστάσεων και ήταν το δεύτερο πρωτότυπο που παρουσίασε η Mitsubishi στη Γενεύη .

  • 12/3/2013

Από το 1966 που ξεκίνησε την έρευνα (R&D) στον τομέα της ηλεκτροκίνησης η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) πίστευε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) θα εξελιχθούν μελλοντικά σε βασικά προϊόντα – μία άποψη που δικαιώνουν και οι πρόσφατες ανησυχίες για το φαινόμενο αύξησης της παγκόσμιας θερμότητας.

Αρχικά με το πρωτοποριακό i-MiEV το 2009 και στη συνέχεια με το στόχο που έχει θέσει η ίδια η εταιρεία για το 20% των οχημάτων να είναι ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2020, η MMC έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως αποδεικνύεται με το νέο Outlander Plug-in Hybrid Electric Vehicle («PHEV») και την πιο καινοτόμο αρχιτεκτονική «Dual Design».

Επεκτεινόμενη ακόμα περισσότερο, η Mitsubishi Motors διερευνά τώρα όλη τη γκάμα των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης – Pure Electric (EV), Hybrid Electric (HEV), Plug-in Hybrid Electric (PHEV) – όπως επιβεβαιώνουν τα δύο πρωτότυπα μοντέλα που έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2013, δίπλα στο νέο Outlander PHEV.

Το CA-MiEV λοιπόν είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο συμπαγών διαστάσεων και ήταν το δεύτερο πρωτότυπο που παρουσίασε η Mitsubishi στη Γενεύη (το CA στην ονομασία είναι Compact & Advanced technology-MiEV).

Βασισμένη στα σχόλια των πελατών i-MiEV την τελευταία τριετία και στη συνεχή τεχνολογική πρόοδο των μπαταριών και των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, η MMC πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να φέρει τα γνήσια EV μοντέλα εκτός αυστηρά αστικού περιβάλλοντος με μία νέα γενιά συμπαγών-μικρομεσαίων EV.

Προβάλλοντας τις διάφορες τεχνολογίες που η MMC σκοπεύει να παρουσιάσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στη γκάμα των παγκόσμιων μοντέλων της, το κομψό Concept CA-MiEV μπορεί να προσφέρει αυτονομία 300 km χάρη στην επόμενη γενιά συστημάτων EV, στις μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, στο ελαφρύ βάρος και στην προηγμένη αεροδυναμική. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση στα προάστια και εκτός πόλης γενικότερα.

Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά σε πραγματικές συνθήκες περιλαμβάνουν ασύρματη τεχνολογία φόρτισης και λειτουργίες με ενεργοποίηση μέσω smartphone.