Mitsubishi ASX 2023: Νέα teaser και τεχνικά στοιχεία του ιαπωνικού SUV


Μία νέα teaser εικόνα μαζί με τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Mitsubishi ASX έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρεία. Όλα όσα γνωρίζουμε για τα κινητήρια σύνολα του νέου ASX.

  • 8/6/2022

Ο διάδοχος του σημερινού Mitsubishi ASX, που βρίσκεται στην αγορά από το 2010, θα κυκλοφορήσει το 2023, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος η ιαπωνική εταιρεία. Το νέο ASX θα είναι μερικώς εξηλεκτρισμένο, χωρίς όμως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά με δύο υβριδικές παραλλαγές.

Όπως έγινε γνωστό, το επόμενο ASXθα κατασκευάζεται από τον Όμιλο Renault στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην μονάδα παραγωγής του Valladolid. Θα έχει στενή σχέση με το Renault Capturστον τεχνολογικό τομέα και τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται πολλά κοινά μηχανικά μέρη.

Πρώτο εξ αυτών θα είναι η πλατφόρμα CMF-B, στην οποία χτίζονται όλα τα μικρά μοντέλα του Ομίλου Renault (βλέπε Captur, Clio). Στη βάση των κινητήριων συνόλων θα βρούμε τον 3κύλινδρο τούρμπο 1.000άρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 91 ίππων, ο ίδιος που εξοπλίζει πολλά από τα μοντέλα των Renault και Dacia. Αυτός θα συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Αμέσως επόμενος, ακολουθεί ο TCe των 1,3 λίτρων με απόδοση 140 ίππων, αν συνδυαστεί με το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ή 158 ίππων όταν επιλέγεται ο συνδυασμός με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η εισαγωγική υβριδική επιλογή αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική απόδοση 145 ίππων.

Όπως συμβαίνει και με το Captur, το ισχυρότερο σύνολο για το νέο ASX θα είναι το plug-in hybrid με απόδοση 160 ίππων. Το PHEV μοντέλο θα συνδυάζει τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,6 λίτρων με ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων. Η μικρή μπαταρία των 1,3 kWh του αυτοφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου στο PHEV ανεβαίνει σε χωρητικότητα 10,5 kWh για αυξημένη αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Ακριβώς όπως και το Renault Captur, η Mitsubishi δεν θα προσφέρει το νέο compact crossover της με κινητήρα ντίζελ.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου ASX θα γίνει αργότερα φέτος, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η κυκλοφορία του στις ευρωπαϊκές αγορές θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2023.