Mitsubishi Mi-Tech Concept


H Mitsubishi παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Mi-Tech, ένα όχημα buggy, το οποίο αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη τεχνολογιών που θα εφαρμοστούν στα νέα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/10/2019

Η εξωτερική σχεδίαση είναι αυτή που προκαλεί εντύπωση, αρχικά, στο πρωτότυπο Mi-Tech, το οποίο είναι ένα Plug-in Hybrid ηλεκτροκίνητο όχημα. Ωστόσο, εξίσου ενδιαφέρον έχουν τόσο η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιήσει η Mitsubishi για την κίνησή του όσο και τα συστήματα στο εσωτερικό του. 

Το αμάξωμά του είναι σχεδιασμένο με αδρές γραμμές και έχει την εντυπωσιακή μορφή που αναμένεις από ένα τέτοιο όχημα (πρωτότυπο buggy). Αντιθέτως, το εσωτερικό του είναι λιτό, ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το σύστημα Head-up Display προβάλλει τις ενδείξεις του σχεδόν σε όλο το παρμπρίζ και όχι απλώς σε μια μικρή οθόνη, όπως συμβαίνει ως τώρα.

Οι άνθρωποι της Mitsubishi τοποθέτησαν στο πρωτότυπο Mi-Tech ένα καινούργιο ένα σύστημα υβριδικής διάταξης. Αυτό διαθέτει αεριοστρόβιλο, αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος παράγει ενέργεια, τροφοδοτώντας τις μπαταρίες του οχήματος. Για να λειτουργήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο είτε κηροζίνη, είτε πετρέλαιο κίνησης, είτε βιοκαύσιμο.

Για την κίνηση του Mi-Tech υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, οι οποίοι παίρνουν ενέργεια από τις μπαταρίες. Επίσης, οι άνθρωποι της Mitsubishi έχουν τοποθετήσει άλλους δύο ηλεκτροκινητήρες, από έναν σε κάθε άξονα, οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο της τετρακίνησης. Η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερα στοιχεία για τη μέγιστη ισχύ του ή για τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά του.