Μηχανικός έκανε test drive σε Toyota Supra 900 ίππων και την έστειλε για παλιοσίδερα (photos)


Ένας μηχανικός από το Κολοράντο έχασε τον έλεγχο ενός ειδικά τροποποιημένου A80 Toyota Supra, με αποτέλεσμα να το στείλει για ολική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRANDON ZIKE - Facebook
  • 16/1/2023

Τα γρήγορα αυτοκίνητα δεν είναι για όλους, και οι οδηγοί αυτών πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ή απλά, να έχουν... καλή ασφαλιστική εταιρεία. Στη δεύτερη περίπτωση υπάγεται το συγκεκριμένο συμβάν, που έλαβε χώρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ: Ένας μηχανικός έκανε «ακορντεόν» το A80 Toyota Supra ενός πελάτη του, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματος κατά τη διάρκεια test drive.

Το συμβάν έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα, όταν ο μηχανικός του τοπικού συνεργείου Bespoke Motorsports πήρε στα χέρια του το Supra του πελάτη του και το οδήγησε σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής. Στιγμιότυπο του ατυχήματος δημοσιεύτηκε στο Instagram από τον χρήστη Trey Grube, το οποίο δείχνει τον οδηγό να επιταχύνει, με τον κινητήρα 2JZ-GTE που φέρει το θρυλικό μοντέλο να «γρυλίζει».

Έπειτα, το video δείχνει τους πίσω τροχούς του οχήματος να χάνουν πρόσφυση και να σπινιάρουν, με το Supra να πέφτει πάνω σε μία μπαριέρα, να εκτοξεύεται στον αέρα και έπειτα να ρολάρει στο έδαφος για αρκετή ώρα, πριν καταλήξει στην άκρη του δρόμου, ακουμπώντας στην πλαϊνή μεριά ενός τρένου που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, αφού από εκεί διέρχεται η τοπική σιδηροδρομική γραμμή.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ο οδηγός εκτοξεύτηκε από το όχημα, αφού δε φορούσε ζώνη ασφαλείας, και φυσικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το Αυστραλιανό μέσο The Drive να αναφέρει ότι ο μηχανικός είναι καλά στην υγεία του.

Φυσικά, ο οδηγός δεν κατάφερε να δαμάσει την αστείρευτη δύναμη του οχήματος, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, άγγιζε σχεδόν τους 1.000 ίππους.