Μόλις δύο από τις 911 που πουλάει η Porsche είναι ίδια με την άλλη!


Το πρόγραμμα εξατομίκευσης της εταιρίας είναι τέτοιο που μέσα στην χρονιά μόλις δύο 911 από τις πάνω από 35.000 που πουλάει ίσως να είναι όμοιες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

Όταν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις μία 911 τότε προφανώς έχεις και την απαίτηση να μην μοιάζει το αυτοκίνητό σου με κανένα άλλο. Και η Porsche φροντίζει να ικανοποιήσει και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις.

Για να γίνει αυτό υπάρχει ένα πρόγραμμα ονόματι Exclusive Manufaktur το οποίο φτιάχνει την κάθε 911 κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ιδιοκτήτη της. 

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, πέρσι πωλήθηκαν 35.573 νέες 911 κάθε κατηγορίας, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2017. Από όλα αυτά τα αυτοκίνητα, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην βγήκε καμία ίδια με την άλλη σε χαρακτηριστικά και εξοπλισμό.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε βρετανικό περιοδικό ο Christian Frield, διευθυντής του εργοστασίου του Zuffenhausen, υποστήριξε ότι υπάρχει η πιθανότητα να είναι μόλις 2 (!) ίδιες 911 που πωλήθηκαν μέσα στο 2017.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα  αυτό θα επεκταθεί με ακόμα περισσότερες επιλογές ενώ θα αφορά και το δίδυμο Boxster και Cayman. Το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για τα SUV της εταιρίας, κάτι στο οποίο βοηθά και η διασπορά της παραγωγής τους, αν και εκεί τα πολύ μεγαλύτερα νούμερα πωλήσεων ίσως να έχουν οδηγήσει σε περισσότερα ίδια αυτοκίνητα μέσα στην διάρκεια ενός έτους.