Μοναδικό video: Ποιός κερδίζει στην κόντρα της χρονιάς:


ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: YOUTUBE
  • 22/9/2018

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο εντυπωσιακές κόντρες που έχουμε δει ποτέ. Και αυτό γιατί συμμετέχουν μερικά από τις πιο ακραίες ανθρώπινες κατασκευές που σχετίζονται με την ταχύτητα.

Το συμβάν οργανώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που θα εγκαινιαστεί σε λίγο καιρό Σε δύο διαδρόμους βρέθηκαν (κρατηθείτε!): ένα Lear Jet, ένα μαχητικό F-16, ένα μονοθέσιο της Red Bull, μία μοτοσικλέτα παραγωγής (η σούπερ γρήγορη Kawasaki H2R), ένα Tesla Model S, μία Aston Martin Vantage V8 και μία Lotus Evora.

H κόντρα είναι κάπως "χαοτική" μιας και τα αεροπλάνα μάλλον αργούν να ξεκινήσουν (και σίγουρα δεν φθάνουν στην ταχύτητα απογείωσης), ενώ από τα υπόλοιπα οχήματα, είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι η μοτοσικλέτα έχει ένα σημαντικό αβαντάζ. Το οποίο και διατηρεί έως το τέλος, κερδίζοντας με διαφορά μόλις 0,4΄΄ την Red Bull.

H πιο εντυπωσιακή επίδοση πάντως ήταν του Tesla το οποίο πετάγεται εμπρός στην αρχή της κούρσας και παίρνει κεφάλι αρχικά, μέχρι τελικά να τερματίσει σε ικανοποιητική απόσταση από τα άλλα δύο. Τα αεροπλάνα μάλλον καθυστερημένα είναι σε δικό τους αγώνα, καταφέρνουν όμως να βρίσονται ανταγωνιστικά στην γραμμή του τερματισμού. Πατήστε το play και απολαύστε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα.