Μπαγκαζιέρες οροφής από τη Mercedes-AMG


Με μία αεροδυναμική, άκρως εντυπωσιακή μπαγκαζιέρα, η Mercedes-Benz δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της φίρμας να αναβαθμίσουν τις μεταφορικές δυνατότητες των αυτοκινήτων τους, με στιλ.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 25/9/2020

Συνήθως εταιρίες σαν τη Mercedes-AMG, την Porsche κ.λπ. όταν δεν παράγουν αυτοκίνητα, ασχολούνται με προϊόντα όπως ρολόγια, μανικετόκουμπα και συναφή, έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμη μία μικρή boutique για τους φίλους της φίρμας. Η Mercedes-AMG, βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, πήγε τη σκέψη της ένα βήμα παραπέρα.

Αφού οι προτάσεις της είναι μεν γρήγορες αλλά ικανές και για καθημερινή χρήση, γιατί να μην προσφέρει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση; Για όλους λοιπόν τους χρήστες που αρέσκονται στα μεγάλα, πολυήμερα ταξίδια αλλά δεν θέλουν να στριμώχνονται από τον απαραίτητο όγκο των αποσκευών, δημιούργησε το Mercedes-AMG roof box.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, πρόκειται για μία μπαγκαζιέρα οροφής. Όχι όμως κάτι απλό, σαν αυτό που μπορεί κανείς να βρει σε μαγαζιά αξεσουάρ. Πρόκειται για μία μπαγκαζιέρα μελετημένη από τους ίδιους αεροδυναμιστές που σχεδίασαν και τα αυτοκίνητα που θα την φοράνε. Με άκρως επιθετικό σχεδιασμό, πίσω αεροδυναμικό διαχύτη και τα λογότυπα της φίρμας να ολοκληρώνουν την εικόνα.

Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι της εταιρίας δεν κατασκεύασαν μία αλλά δύο τέτοιες μπαγκαζιέρες οροφής. Μία για τα coupe μοντέλα τους και μία για τα υπόλοιπα, με βάση την καμπύλωση της οροφής. Αυτές αυξάνουν τις μεταφορικές δυνατότητες του αυτοκινήτου κατά 410 λίτρα ή μέχρι 70 κιλά. Φυσικά ο έξτρα αυτός όγκος επάνω στην οροφή κάτι κόβει. Υπάρχει περιορισμός στην ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το αυτοκίνητο-φορέας, τα 130 km/h, για λόγους ασφαλείας.

Εάν λοιπόν είσαστε ο ευτυχής ιδιοκτήτης μίας AMG και θέλετε να αυξήσετε τις μεταφορικές δυνατότητες του αυτοκινήτου σας, ξέρετε πως. Αρκεί να δεσμευτείτε ότι δεν θα παρασυρθείτε από τη γλύκα του δεξιού πεντάλ.