Μπορεί ένα ηλεκτρικό να είναι ταχύτερο από την κορυφαία Mustang; [vid]


Η απάντηση έρχεται από ένα σχετικό βίντεο και την κόντρα των δύο υπερκατασκευών στην πίστα του Hockenheim.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Sport Auto (YouTube)
  • 21/1/2021

Από την μία έχουμε την Ford Shelby GT500. Ένα πραγματικό θηρίο με τον V8 των 5,2 lt να αποδίδει 770 PS στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με επτά σχέσεις. Όσο για τις επιδόσεις η Ford εκτιμά ένα 0-100 σε λιγότερο από 3,5 sec, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά για ένα muscle car που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας.

Απέναντι του έχει ένα αντίπαλο που δεν του μοιάζει σε τίποτα. Την αρκετά πιο βαριά Taycan Turbo S pπου αποδίδει 680 άλογα με την επιλογή του launch control και ζυγίζει περίπου 2,3 τόνους (περίπου 400 κιλά παραπάνω από την Shelby).

Τα δύο αυτοκίνητα έδωσαν την μάχη τους στην πίστα του Hockenheim και στα χέρια των συναδέλφων του περιοδικού Sport Auto. H συγκεκριμένη πίστα έχει σφιχτές στροφές αλλά και ευθείες που για την Taycan έδωσαν την μέγιστη των περίπου 259 km/h.

Τα όργανα έδειξαν πως η Taycan ολοκλήρωσε έναν γύρο μέσα σε 1’ 54,1’’. Συγκριτικά, οι μετρήσεις του γερμανικού περιοδικού έχουν δείξει πως ο αντίστοιχος χρόνος της Porsche 718 Cayman GT4 είναι στο 1’ 53,9 και της BMW M5 Competition στο 1’ 54,2. Και πιο πίσω έρχεται τελικά η Ford Mustang Shelby GT500 με χρόνο 1’ 54,6.

Βέβαια, αυτά λένε τα νούμερα και οι μετρήσεις σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως η γερμανική πίστα. Διότι εκτιμώ πως στον δρόμο η αίσθηση που μπορεί να σου δώσει μια Mustang είναι τόσο διαφορετική από ένα ηλεκτρικό και αναμφίβολα μοναδική. Αρκεί ο ήχος και μόνο για να σε πείσει.