Μπορεί η Suzuki Hayabusa να... κοιτάξει στα μάτια μια Lamborghini Aventador; (video)


Στη μία πλευρά μία από τις πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες στον κόσμο και στην άλλη ένα από τα πιο "δυνατά" μοντέλα της Lamborghini. Πόσο σημαντικός θα αποδειχθεί ο παράγοντας "βάρος" στη μεταξύ τους μονομαχία;

  • 6/6/2022

Λίγες ώρες μετά την πιο αργή κόντρα όλων των εποχών μεταφερόμαστε ξανά στην ευθεία για να δούμε μια σαφώς πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία ανάμεσα σε μία από τις πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες στον κόσμο και σε ένα από τα δυνατά αυτοκίνητα της Lamborghini.

Αναφερόμαστε φυσικά στη Suzuki GSX-1300RR, γνωστή και ως Hayabusa, και την Aventador με τη μεταξύ τους κόντρα να φέρει την υπογραφή του καναλιού Carwow στο YouTube.

Η Lamborghini Aventador εφοδιάζεται με έναν V12 των 6,5 λίτρων που αποδίδει 759 PS και 720 Νm ροπής, με τη δύναμη να περνάει και στους τέσσερις τροχούς ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 1.525 kg.

Από την άλλη η Hayabusa στην τρίτη γενιά της έχει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.340 cc που γυρίζει τον πίσω τροχό με δύναμη 190 PS και 150 Nm ροπής. Το μεγάλο της "όπλο" είναι φυσικά το βάρος της το οποίο φτάνει τα 264 kg.

Προφανώς οι παραπάνω αριθμοί δεν μπορούν να βγάλουν έναν ξεκάθαρο νικητή ενώ την ίδια στιγμή η παρουσία της μοτοσυκλέτας βάζει στο "τραπέζι" και τις ικανότητες των οδηγών ως σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της κόντρας.

Δείτε το video…

Πηγή: YouTube/ Carwow