Μπορεί μία Jaguar XJ220 του 1992 να πιάσει τα 320 χλμ./ώρα; (βίντεο)


Η αλήθεια είναι ότι εμείς ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε κάτι τέτοιο. Το όλο θέμα όμως προβλημάτισε τους συντελεστές της εκπομπής Top Gear, οπότε είπαν να το δοκιμάσουν.

  • 12/10/2020

Σε μία λίγκα –των ρετρό supercar- όπου κυριαρχούν οι προτάσεις των Ferrari και Lamborghini, η Jaguar XJ220 αποτελεί κάτι σαν όαση. Ένα πραγματικά ξεχωριστό μοντέλο από τη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο κατείχε τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον πλανήτη, το 1992 όπου και κυκλοφόρησε.

Σε δοκιμές που πραγματοποίησε η Jaguar στο κέντρο δοκιμών Nardo, κατάφερε να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 212,3 mph (341,7 km/h)! Και για να μην βιαστεί κανείς να πει ότι ήταν γρήγορη μόνο στην ευθεία, μία από τις πρωτότυπες XJ220 κατάφεραν να γυρίσουν την πίστα του Nürburgring, το 1991, σε χρόνο 7:46.36, ασύλληπτα καλό για εκείνη την εποχή.

Τα χρόνια πέρασαν και η XJ220 πήρε τη θέση της στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Να όμως που οι συντελεστές του Top Gear κατάφεραν να βάλουν στο χέρι μία από αυτές, βρίσκοντας την ευκαιρία εκτός από μια γρήγορη βόλτα να δοκιμάσουν και το πόσο γρήγορη είναι. Τι θα έπρεπε να περιμένουν από ένα μοντέλο 30ετίας, το οποίο κρύβει στα σπλάχνα του ένα twin-turbo V6 3,5 λίτρων, με 550 PS και 644 Nm;

Περισσότερα δεν θα αποκαλύψουμε εδώ, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το play και να το ανακαλύψετε από πρώτο χέρι. Δεν μπορούμε όμως να μη φέρουμε στο νου μας μία Lamborghini Murcielago, την οποία δοκίμασαν κάποιοι άλλοι πρόσφατα, ανακαλύπτοντας αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία ως προς την τελική της ταχύτητα