Μπορεί το Nissan GT-R Nismo να κοιτάξει στα μάτια το Tesla Model X; (video)


Πώς θα επηρεάσει την κόντρα το κατά πολύ χαμηλότερο βάρος του "Ιάπωνα" έναντι του ηλεκτρικού SUV;

  • 29/4/2022

Το Carwow και ο παρουσιαστής Mat Watson, στο πλαίσιο των αυτοσχέδιων αγώνων που πραγματοποιούν στο κανάλι τους στο YouTube, αποφάσισαν να κοντράρουν ένα Tesla Model X με ένα Nissan GT-R Nismo.

Το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 670 PS και 970 Nm ροπής. Την ίδια στιγμή το βάρος του ανέρχεται στα 2.572 kg και αυτό το νούμερο οφείλεται στο τεράστιο σύστημα μπαταριών που βρίσκεται στο πάτωμα και τροφοδοτεί με ενέργεια τους ηλεκτροκινητήρες.

Από την άλλη ο "Ιάπωνας" έχει έναν V6 χωρητικότητας 3.8 λίτρων που αποδίδει 600 PS και 650 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 6 σχέσεων. Μπορεί οι αριθμοί να είναι χαμηλότεροι από τον αντίπαλό του όμως το Nissan ζυγίζει μόλις 1.703 kg και πάνω σε αυτό το στοιχείο θα στηριχθεί για να μπορέσει να τερματίσει πρώτο.  

Ένα στιγμιότυπο που αξίζει να προσέξετε εμφανίζεται λίγο πριν το 3ο λεπτό του video όπου ο παρουσιαστής συγκρίνει τον ήχο των δύο αυτοκινήτων και το Tesla κερδίζει κατά κράτος με την… τεχνητή μελωδία που παράγεται από τα ηχεία! Ποιο αυτοκίνητο κατάφερε να κινηθεί πιο γρήγορα;

Η απάντηση στο παρακάτω video...