Mugen: Παρουσιάζει βελτιωμένη έκδοση του Honda Civic Type R (photos)


Πλήθος concept cars από Honda και Mugen στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο: Civic και Type R, αλλά και HR-V.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HONDA
  • 23/12/2022

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, που θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 15 Ιανουαρίου του 2023, αποτελεί σημαντικό γεγονός (τουλάχιστον) για τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έτσι, μετά τη Nissan, η οποία γνωστοποίησε τα μοντέλα που θα παρουσιάσει, ήρθε η σειρά τόσο της Honda, όσο και της Mugen - του τμήματος βελτιώσεών της - να ανακοινώσουν τα δικά τους εκθέματα.

Η Honda θα παρουσιάσει δύο «Sports Accessory Concepts», τα οποία θα βασίζονται στο Civic και το HR-V (ZR-V για τους Ιάπωνες), αλλά και ένα «μυστηριώδες» αγωνιστικό concept car που πρόκειται να συμμετάσχει σε αγώνες το 2024.

Τα Sports Accessory Concepts θα είναι βελτιωμένες εκδόσεις των υβριδικών εκδόσεων e:HEV των Civic και HR-V, που έχουν ως βάση ένα νέο 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού. Στην περίπτωση του Civic, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ το HR-V διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.

Οι teasers φωτογραφίες των δύο Concepts, παρουσιάζουν περισσότερες εμφανισιακές αλλαγές στο Civic, με μεγαλύτερο splitter, ποδιές και πίσω πτέρυγα. Η λογική παραπέμπει περισσότερο στο νέο Type R. Παρόμοιες τροποποιήσεις δέχεται και το HR-V, αλλά είναι λιγότερο έντονες.

Δύο ανάλογα concepts cars ανακοίνωσε και η Mugen. Ωστόσο, στη δική της περίπτωση, παρουσίασε κανονικές φωτογραφίες του «δικού» της HR-V, αλλά κράτησε μυστικό το άλλο concept car, που θα είναι βελτιωμένη έκδοση του νέου Civic Type R!

Οι αναβαθμίσεις του Mugen HR-V στο μπροστινό μέρος περιλαμβάνουν ένα πιο έντονο splitter, ένα ζευγάρι «ψεύτικες» εισαγωγές αέρα, κάθετες σχισμές στη μάσκα και το έμβλημα Mugen. Περνώντας στο πλάι, συναντάμε νέα καλύμματα καθρεπτών, αεροδυναμικές προεκτάσεις στο πλευρικό μαρσπιέ και ένα νέο σετ από ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων, δίχρωμων τόνων.

Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τη διαφορετική, πιο έντονη σχεδίαση, πάνω από τα φώτα, την επέκταση της αεροτομής και τον πιο δυναμικό προφυλακτήρα. Οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης (δύο σε κάθε πλευρά) μοιάζουν ιδιαίτερη επιλογή για ένα υβριδικό SUV πόλης.

Σαφώς θα υπάρξει αναβάθμιση και στο κινητήριο σύνολο, χωρίς να έχουν γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Η Mugen περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν «εξαρτήματα απόδοσης».

Τέλος, για το Honda Civic Type R Mugen Concept, η μόνη πληροφορία που προσφέρθηκε είναι ότι το hot hatch θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τεχνολογία από το motorsport.