Μύρισε άνοιξη για το VW T-Roc - Οι τιμές της νέας έκδοσης «Edition Grey» (photos)


Το cabriolet της VW αποκτά ειδική έκδοση με την ονομασία «Edition Grey» που θα κυκλοφορήσει σε 999 μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/12/2022

H Volkswagen παρουσίασε το T-Roc το 2017, προσθέτοντας την Cabriolet έκδοσή του δύο χρόνια αργότερα. Πλέον, για να… προλάβει την ερχόμενη άνοιξη, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την αποκλειστική περιορισμένη σειρά T-Roc Cabriolet «Edition Grey», η οποία θα παραχθεί σε μόλις 999 αντίγραφα.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, η συγκεκριμένη σειρά χαρακτηρίζεται από το ματ φινίρισμα βαφής Iridium Grey, καθώς και εσωτερικές και εξωτερικές πινελιές σε μαύρο χρώμα. Επίσης, διαθέτει εκτεταμένο στάνταρ εξοπλισμό και πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με πλεονέκτημα τιμής έως και 1.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την VW, η ματ βαφή είναι η τάση της εποχής και δίνει έμφαση στη σπορ κομψότητα. Η ίδια την χρησιμοποίησε πέρυσι στο T-Roc «Edition Blue». Αντί για γυαλιστερό φινίρισμα βαφής, η βασική βαφή Indium Grey έχει μια ματ διαφανή επίστρωση. Προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας με το συμβατικό διαφανές επίστρωμα, ιδιαίτερα όσον αφορά την αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Για να εμπλουτίσει τη νέα σειρά, η Volkswagen χρησιμοποίησε ως βάση την σπορ έκδοση R-Line, συμπεριλαμβανομένου του σπορ μηχανισμού κίνησης και του προοδευτικού συστήματος διεύθυνσης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το σχεδιαστικό πακέτο Black Style με μαύρες διακοσμητικές λωρίδες και καλύμματα καθρεπτών και μαύρη πίσω αεροτομή.

Οι χειρολαβές των θυρών και τα γράμματα T-Roc στο πίσω μέρος είναι επίσης σε βαθύ μαύρο χρώμα. Τέλος, οι μαύρες ζάντες 18 ιντσών σε σχέδιο Grange Hill ολοκληρώνουν τη συνολική εμφάνιση.

Όσο για τα συστήματα υποβοήθησης, περιλαμβάνουν το σύστημα πλοήγησης Discover Media, το πακέτο υποβοήθησης οδηγού IQ.DRIVE, συμπεριλαμβανομένου του ημιαυτόματου συστήματος υποβοήθησης οδήγησης Travel Assist, του συστήματος διατήρησης λωρίδας Lane Assist και του συστήματος αλλαγής λωρίδας Side Assist, προβολείς LED, χειμερινό πακέτο με θερμαινόμενο τιμόνι και σύστημα κάμερας οπισθοπορείας. Όλα αυτά σε τιμή χαμηλότερη έως και 1.400 ευρώ σε σχέση με τον εξοπλισμό R-Line.

Για όσους θέλουν ακόμα περισσότερα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του πρόσθετου πακέτου Edition Plus, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μαύρες ζάντες 19 ιντσών σε σχέδιο Suzuka, προσαρμοζόμενο έλεγχο πλαισίου DCC, σύστημα πλοήγησης Discover Pro και ηχοσύστημα BeatsAudio. Το συγκεκριμένο πακέτο εξοικονομεί 2.400 ευρώ.

Η βασική έκδοση «Edition», με τον κινητήρα 1,5 L TSI που αποδίδει ισχύ 150 PS και 250 Nm ροπής, κοστίζει 46.470 ευρώ στη Γερμανία και 51.600 ευρώ με το πακέτο «Edition Plus».

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ ο αριθμός παραγωγής κάθε αντιγράφου αναφέρεται σε ειδικό σημείο στο μαρσπιέ.