Να γιατί η Tesla δεν έχει επηρεαστεί από την παγκόσμια έλλειψη σε chip


Η διαφορετική νοοτροπία και η ευελιξία των ανθρώπων της Tesla, είναι ο βασικός παράγοντας που η εταιρεία καταφέρνει και παράγει αυτοκίνητα χωρίς καθυστερήσεις.

  • 6/5/2021

Η παγκόσμια πανδημία έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στη βιομηχανία που παράγει chips και η αυξανόμενη ζήτησή τους στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές έχει εμβαθύνει και άλλο την ανάγκη αυτή.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν επηρεαστεί από αυτό το γεγονός είναι και σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αν και η Tesla  ανακοίνωσε πρόσφατα πως βρήκε τον τρόπο να λύσει εν μέρει την ανεπάρκεια της αγοράς σε chip.

Η εταιρεία έχει εξελίξει έτσι τους μικροεπεξεργαστές (microcontrollers) και ανασχεδιάσει το λογισμικό της, ώστε να είναι συμβατό με τα chips που προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές.

Πώς η έλλειψη επεξεργαστών και λιθίου "μπλοκάρει" την αυτοκινητοβιομηχανία

Χωρίς να σταματήσει καθόλου την παραγωγή αυτοκινήτων της, κατόρθωσε να κάνει όλα τα νέα chips που ήρθαν από καινούριες εταιρείες που δεν συνεργάζονταν στο παρελθόν να δουλέψουν δίχως πρόβλημα. Τροποποιώντας λοιπόν το λογισμικό, κάτι που πιθανώς οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες να μην είναι σε θέση να κάνουν τόσο αποτελεσματικά, για αυτό και οι όποιες καθυστερήσεις.

Η Tesla απέδειξε την ευελιξία της. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πράγματα ακριβώς όπως οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι λόγω του μεγέθους τους αδυνατούν να προχωρούν σε γρήγορες αλλαγές. Αν η έλλειψη των chips επιμείνει και συνεχιστεί και μέσα στο 2021, πράγμα πολύ πιθανό να συμβεί, η Tesla ξέρει τον τρόπο να το ξεπεράσει.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.