Να περιμένουμε ανοικτή έκδοση της Lamborghini Huracan STO;


Δεν πάνε πολλές ημέρες από την αποκάλυψη της απόλυτης Huracan και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό να οραματιστεί την ανοικτή εκδοχή αυτής.

  • 29/11/2020

Η Lamborghini Huracan STO έχει μεν άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο, στην πράξη όμως αποτελεί ό,τι πιο κοντά στα αγωνιστικά της ιταλικής φίρμας, καθώς είναι κατασκευασμένη κυρίως για να χρησιμοποιείται σε πίστα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα ενισχυμένα αεροδυναμικά της βοηθήματα προσφέρουν 50% περισσότερη αρνητική άντωση από αυτή της έκδοσης Performante. Και ενώ η ισχύς του ατμοσφαιρικού V10  των 5,2 λίτρων παραμένει στα 640 PS, ίδια με αυτή της Evo, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ το συνολικά βάρος είναι αισθητά χαμηλότερο!

Αφού λοιπόν δώσαμε μια γεύση του περί τίνος πρόκειται, πάμε να δούμε την εξέλιξη της κλειστής αυτής έκδοσης. Θα αναφέρουμε καταρχήν ότι η Lamborghini δεν έχει κάνει καμία νύξη για ανοικτή εκδοχή της Huracan STO. Γνωρίζοντας όμως τη φιλοσοφία, που θέλει στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της να ακολουθούν και Spyder εκδοχές (βλέπε Aventador SVJ Roadster, Huracan Performante Spyder), πιθανά είναι θέμα χρόνου να δούμε κάτι αντίστοιχο και εδώ.

Ο πρώτος που αποφάσισε να κάνει κάτι με αυτή την ιδέα είναι ο Aksyonov Nikita, ένας σχεδιαστής που ασχολείται με renderings μελλοντικών μοντέλων. Πήρε λοιπόν τις φωτογραφίες της STO και έκανε τα μαγικά του, παρουσιάζοντας μία σπουδή του πως θα έβλεπε ο ίδιος μία ανοικτή έκδοση. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μιλάμε για ένα μοντέλο το λιγότερο εντυπωσιακό. Ελπίζουμε πως η Lamborghini θα δρομολογήσει ανάλογα τις εξελίξεις. Πόσο μάλλον αφού δεν έχει βάλει ταβάνι στην παραγωγή της Huracan STO, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τις μόλις 150 μονάδες της αντίστοιχης Gallardo STS.