Ναι, ανακαλούνται ακόμη και οι Pagani!


Οι ανακλήσεις δεν είναι προνόμιο μόνο των μοντέλων μαζικής παραγωγής, που βλέπεις σε κάθε γωνία. Κάποιες φορές φορούν μοντέλα που είναι εξαιρετικά σπάνια, πανάκριβα και βέβαια φτιάχνονται στο χέρι και σε ρυθμούς που απέχουν κατά πολύ από το να χαρακτηρισθούν βιομηχανικοί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/4/2018

Αυτοκίνητα σαν αυτά που κατασκευάζει για παράδειγμα η Pagani, φυσικά κατόπιν παραγγελίας, με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και έπειτα από την μεταβίβαση ενός επταψήφιου ποσού (σε ευρώ) στο λογαριασμό του ιδρυτή της Horacio Pagani.

To 2017 η Pagani πούλησε στις ΗΠΑ συνολικά 16 Huayra BC και Roadster, οι οποίες ανακαλούνται όλες, λόγω της μπαταρίας τους. Και αυτό γιατί ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να μην έχει αρκετή ενέργεια για να εκκινήσει τον κινητήρας ή για να το διατηρήσει σε λειτουργία, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα η Pagani θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες με καινούργιες, που θα έχουν άλλο λογισμικό διαχείρισης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο χρόνος αποκατάστασης του θέματος. Όπως και να έχει όμως να έχει πληρώσει τόσα χρήματα για ένα αυτοκίνητο που αποδίδει 755 PS (BC) ή 764 PS (Roadster) και να κινδυνεύεις να μείνεις ακούγεται κάπως…