Νέα Abarth 595 Scorpioneore και 595 Monster Energy Yamaha


H Αbarth δημιούργησε δύο νέες συλλεκτικές εκδόσεις του 595 τις οποίες ονομάζει Scorpioneore και Monster Energy Yamaha, αντίστοιχα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/8/2020

Το όνομα Abarth σημαίνει πολλά για τους φίλους της αυτοκίνησης και δημιουργεί συναισθηματικούς συνειρμούς. Η ιταλική εταιρεία φροντίζει να διατηρεί το όνειρο και να παραμένει στην επικαιρότητα με τη παραγωγή ξεχωριστών εκδόσεων των μοντέλων της. Υπό αυτό το πρίσμα, τα 595 Scorpioneore και 595 Monster Energy Yamaha έρχονται να συνεχίσουν τη παράδοσή της.

Το Abarth 595 Scorpioneore θα κατασκευαστεί σε 2.000 αριθμημένες μονάδες και δημιουργήθηκε για να τιμηθεί το θρυλικό A112 Abarth «Gold Ring», ένα σπάνιο αυτοκίνητο (παρήχθηκε το 1979, μόλις σε 150 μονάδες), το οποίο έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «Targa Oro». Όπως αυτό, έτσι και το 595 Scorpioneore είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα και έχει λεπτομέρειες από χρυσό χρώμα, παραπέμποντας στην ιστορία και την παράδοση της Abarth. Αναλυτικότερα, η έκδοση θα έχει στο εσωτερικό της πλακέτα σε χρυσή απόχρωση στην οποία θα αναγράφεται ο αύξων αριθμός του αυτοκινήτου,  η ματ μαύρη οροφή θα έχει σχέδιο «σκακιέρας» και συνδυάζεται με ανθρακί στοιχεία, όπως οι χειρολαβές, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα.

Αισθητικά, συνδυάζονται με στοιχεία σε χρυσό χρώμα, όπως ο σκορπιός στο καπό, το χρυσό σιρίτι και οι χρυσού χρώματος ζάντες 17 ιντσών. Προαιρετικά, διαθέσιμες θα είναι και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί τον σκορπιό σε χρυσό χρώμα. Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τρία ακόμη χρώματα τα οποία η Abarth ονομάζει «Podium Blue», «Racing White» και «Record Gray», Τέλος, ο 1.4 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 165 PS και επιταχύνει το Abarth 595 Scorpioneore  από τα 0-100 km/h σε 7,3 sec, ενώ το αυτοκίνητο θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στη δεύτερη περίπτωση θα διαθέτει και μοχλοδιακόπτες στο τιμόνι για την αλλαγή σχέσεων.

Το 595 Monster Energy Yamaha (επάνω) δημιουργήθηκε με από τους ανθρώπους της Abarth με σκοπό να τιμηθεί η συνεργασία της εταιρείας με τη Yamaha στο θεσμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών, η οποία ξεκίνησε το 2015. Και αυτό θα παραχθεί μόλις σε 2.000 αριθμημένες μονάδες και αποσκοπεί εμπορικά σε νεώτερους ηλικιακά πελάτες της. Η αισθητική του αμαξώματος είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020 και θα είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, είτε εξολοκλήρου μαύρο.

Εκτός από το λογότυπο «Monster Energy Yamaha MotoGP», στο καπό και στα καθίσματα θα υπάρχουν και οι χαρακτηριστικές νυχιές που είναι το σήμα κατατεθέν του ενεργειακού ποτού «Monster», λόγω της νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Τέλος, το σύστημα πέδησης του 595 Monster Energy Yamaha αναβαθμίστηκε για την περίσταση και αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284 mm εμπρός και 240 mm πίσω. Επίσης, η ανάρτηση διαθέτει αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας «FSD» («Frequency Selective Damping») για περισσότερο βελτιωμένη και πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Και αυτό θα διατίθεται είτε με χειροκίνητο είτα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.