Νέα δεδομένα θα θέσει η Porsche Taycan


Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Taycan αναμένεται να αλλάξει αρκετά πράγματα στις σπορ κατηγορίες δείχνοντας το μέλλον σε βάθος δεκαετίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/8/2018

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα ένα διαφορετικό σπορ αυτοκίνητο, μία εντελώς διαφορετική Porsche από αυτές που γνωρίζουμε, θα διατίθεται προς πώληση. Και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της Taycan που θα αποδίδει συνολικά 600 PS από δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το ηλεκτρικό σύστημα θα λειτουργεί σε τάση 800 V με την  μπαταρία λιθίου ιόντων να εξασφαλίζει πάνω από 500 km αυτονομίας. Όσο για τις επιδόσεις μία αυθεντική Porsche δεν θα μπορούσε παρά να έχει ένα δυνατό 0-100 και ειδικά μία ηλεκτρική όπως η Taycan μπορεί να επιταχύνει για την εν λόγω διαδικασία σε λιγότερο από 3,5 sec.

Μερικά άλλα στοιχεία που ανακοίνωσε η Porsche αφορούν στο βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας της μπαταρίας που είναι στους 20-40 βαθμούς Κελσίου. Κάθε ένα στοιχείο από την μπαταρία είναι 4 V. Η Porsche έχει επενδύσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση έως το 2022 όταν στις εγκαταστάσεις η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές. Σε σούπερ ταχυφορτιστή η Taycan θα μπορεί μέσα σε 15 min να ανεφοδιαστεί για 400 km αυτονομίας.