Νέα εμφάνιση για την αινιγματική Maserati Grecale


Η νέα Maserati Grecale θα μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με την Alfa Romeo Stelvio και θα ανταγωνίζεται κυρίως τα γερμανικά μεσαία crossovers

  • 26/4/2021

Πρώτη κλεφτή ματιά στην ολοκαίνουρια Maserati Grecale, το μεσαίου μεγέθους crossover, που θα ανταγωνίζεται την Porsche Macan, το Audi Q5, την Mercedes GLC και την BMW X3.

Το νέο μοντέλο τοποθετείται κάτω από την Levante και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με την Alfa Romeo Stelvio.

Η κορυφαία έκδοση θα εφοδιάζεται με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 που φορά και η Maserati MC20, αλλά φυσικά με χαμηλότερη ιπποδύναμη, σε σχέση με αυτή.

Οι πληροφορίες μέσα από την Maserati, αναφέρουν πως θα διατίθεται έκδοση που θα χρησιμοποιεί υγραέριο, αλλά και μία αμιγώς ηλεκτρική. Ενδέχεται να υπάρξει επίσης και μία plug-in υβριδική.

Μπορεί για τις δύο τελευταίες εκδόσεις να μην είμαστε και 100% σίγουροι, όμως ότι η Maserati Grecale θα φορέσει τον 4κύλινδρο 2λιτρο turbo που χρησιμοποιεί και η Stelvio, το θεωρούμε δεδομένο.

Το πρωτότυπο μοντέλο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες παρκαρισμένο δίπλα σε κάποια άλλα πρωτότυπα του Stellantis Group, δείχνει ιδιαίτερα φρέσκο, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε. Ακόμα και αν δεν έχουμε και τόσο σαφή εικόνα, η Grecale μας δίνει μια γεύση για το τι να περιμένουμε.

Η νέα Maserati θα κατασκευάζεται μαζί με την Alfa Romeo Stelvio στο εργοστάσιο στο Cassino στην Ιταλία, το οποίο ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να είναι έτοιμο για την παραγωγή της.

Η επίσημη παρουσίαση της Grecale αναμένεται στο τέλος του έτους και οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν στις αρχές του 2022.  

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.