Νέα γραφικά κίνησης στους χάρτες Google Maps


Με μία μικρή αλλά αρκετά πρακτική κίνηση, η Google αναβαθμίζει σταδιακά το application Google Maps, δίνοντας πιο ακριβείς πληροφορίες στους χρήστες.

  • 29/5/2020

Τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή χαρτών της Google κερδίζει συνεχώς έδαφος, έναντι άλλων συστημάτων πλοήγησης. Αυτό όχι μόνο γιατί προσφέρει up to date δεδομένα και ένα εύκολο user interface αλλά, πρωτίστως, γιατί λόγω του αριθμού των χρηστών μπορεί να δίνει, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους.

Στην τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής, η εταιρία αποφάσισε να συμπεριλάβει μία μικρή αλλά αρκούντως ενδιαφέρουσα προσθήκη. Σε περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη κίνηση, δεν εμφανίζει μόνο το αντίστοιχο χρώμα για να περιγράψει την κυκλοφορία αλλά χρησιμοποιεί και μικρά βέλη, που κινούνται προς τη φορά της κίνησης, προσφέροντας έτσι ένα πιο κατανοητό στο χρήστη γραφικό περιβάλλον.

Η λειτουργία αυτή προϋπήρχε στο Waze, μία αντίστοιχη εφαρμογή χαρτών, η οποία ανήκει και αυτή στη Google. Τώρα, επεκτείνεται και στο Google Maps, σταδιακά, από χώρα σε χώρα. Έρχεται μάλιστα να προστεθεί σε μία σειρά από αλλαγές της εταιρίας, οι οποίες έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Πρόσφατα αναφέραμε για μία ακόμα προσθήκη, με διαφημίσεις τοπικών επιχειρήσεων, σχετικά με την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.