Νέα Heritage Edition για το Ford GT (photos)


Η τελευταία Heritage Edition του Ford GT τιμά το πρωτότυπο GT40 του 1964.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: FORD MEDIA
  • 13/8/2021

Το Ford GT διανύει τον τελευταίο χρόνο παραγωγής του, και «το μπλε οβάλ» αποκάλυψε την έκτη και τελευταία Heritage Edition (έκδοση κληρονομιάς, ελληνιστί) του supercar.

Σε αυτή την ειδική σειρά, το GT βάφεται στα χρώματα ενός εκ των θρυλικών εκδόσεων του GT40, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '60 στους αγώνες αντοχής.

Αυτή τη φορά, η Ford τιμά την κληρονομιά του πρωτοτύπου του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, με το οποίο έγιναν κι οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης το 1964.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο φωτογραφικό υλικό, το GT του 2022 είναι βαμμένο στα αυθεντικά χρώματα του πρωτότυπου, με το μαύρο εμπρός μέρος και το λευκό με την επίσημη ονομασία Wimbledon White να δεσπόζει στο υπόλοιπο το αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα από ανθρακόνημα με το Lightspeed Blue Alcantara σουέντ να τα ντύνει επιδέξια. Με δέρμα είναι καλυμμένο το ταμπλό, ενώ υπάρχουν μπλε λεπτομέρειες σε όλη την καμπίνα.

Το πρωτότυπο που έγινε έμπνευση για το GT, έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης του 1964, ενώ από τα πέντε αντίτυπα, έχει επιβιώσει μόλις ένα.

Στα του κινητήρα, τίποτα δεν έχει αλλάξει για το GT, που είναι εφοδιασμένο με έναν V6, 3,5 λίτρων κινητήρα, με διπλό turbo, που αποδίδει 660 ίππους - αν κι αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σύντομα.