Νέα ηλεκτρικά μοντέλα για Ford και Lincoln


Όπως ανακοινώθηκε, ως το 2023 η Ford Motor Company σκοπεύει να δημιουργήσει δύο νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα crossovers που θα φέρουν το εμπορικό σήμα των Ford και Lincoln.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/8/2019

Σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν καλά το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, τα δύο καινούργια ηλεκτροκίνητα crossover μοντέλα εξελίσσονται ήδη υπό την κωδική ονομασία «CDX746» και «CDX747», αντίστοιχα. Η διαδικασία δημιουργίας τους πραγματοποιείται στο Michigan, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Flat Rock (σχετική φωτογραφία). Αναφορικά με το μέγεθός τους, θα είναι αντίστοιχο με αυτό του Ford Edge και θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα που κατασκευάστηκε για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της εταιρείας.

Τα δύο νέα μοντέλα, που θα φέρουν το εμπορικό σήμα τόσο της Ford όσο και της Lincoln, θα αντικαταστήσουν στις γραμμές παραγωγής το Lincoln Continental, το οποίο θα σταματήσει να κατασκευάζεται εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης γι' αυτό. Να σημειώσουμε ότι πέραν αυτών των δύο μοντέλων που θα παρουσιαστούν σε περίπου τέσσερα χρόνια, η Ford επιβεβαίωσε ότι διαθέσει στην αγορά και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου F-150.