Νέα Mercedes-AMG GLC 43 4Matic με 385 PS


Η γερμανική εταιρία ενισχύει το… ιπποφορβείο της ανακοινώνοντας την GLC 43 που θα είναι διαθέσιμη και στην Coupe έκδοση αμαξώματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/7/2019

Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα εκδοχή που εντάσσεται στο facelift που πέρασε πριν από μερικούς μήνες η GLC. Έτσι, οι αισθητικές αλλαγές είναι ανάλογης έκτασης (στα φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες, νέες τετράγωνες απολήξεις, ζάντες κ.α.) με την διαφορά πως είναι πιο χτυπητές λόγω της AMG εμφάνισης.

Τόσο η  GLV 43 4Matic όσο και η GLC 43 AMG 4Matic Coupe έχουν κάτω από το καπό τους έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο τρίλιτρο V6 βενζινοκινητήρα που αποδίδει 385 PS και 520 Nm ροπής.

Η ροπή περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic (με κατανομή 31/69 μπροστά/πίσω) και νωρίτερα από το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Σχετικά με τις επιδόσεις η Mercedes ανακοινώνει την επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h μέσα σε 4,9 sec με την τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν αποτελούν τα στάνταρ πλέον AMG Ride Control και Air Body Control που εντάσσονται στην αερανάρτηση προσφέροντας τα οδηγικά προφίλ Comfort, \Sport, και Sport . Σημαντική είναι η αλλαγή στο νέο εσωτερικό με το εντελώς νέο ταμπλό με τις οθόνες του συνόλου MBUX.